Un projecte de formació a la Serra de Tramuntana rep 105.834 € de les ajudes estatals per a la transformació territorial

16/12/2022

Un projecte de formació a la Serra de Tramuntana rep 105.834 € de les ajudes estatals per a la transformació territorial

La subvenció, que s’ha adjudicat al Consell Insular de Mallorca, es destinarà a un programa de dinamització social i econòmica dels municipis de Banyalbufar, Escorca i Selva


El projecte “Formació i emprenedoria a la Serra de Tramuntana des de la gestió del patrimoni natural” rebrà 105.834 euros de les ajudes per a la transformació territorial i lluita contra la despoblació que acaba de concedir el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO). La subvenció, que s’ha adjudicat al Consell Insular de Mallorca, es destinarà a un programa de dinamització social i econòmica dels municipis de Banyalbufar, Escorca i Selva.

Es tracta d’una iniciativa que aborda els desequilibris territorials, mitjançant un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu posar en valor els recursos naturals d’aquesta zona, mitjançant la seva gestió sostenible. Concretament, es crearan itineraris formatius sobre agroecologia, gestió forestal sostenible i ramaderia extensiva, que combinaran ensenyament i formació professional a explotacions d’aquests pobles.

Amb aquestes accions es pretén impulsar l’emprenedoria local, consolidar estructures d’acompanyament al llançament d’empreses i fomentar nous models de gestió agroforestal, amb la participació d’agents públics i privats.

El 2021 es van destinar prop de 580.000 euros a les Illes Balears, a dins d’aquestes ajudes, mentre que el 2022 les illes han rebut més de 1 M€ de finançament a projectes de gestió forestal sostenible i d’iniciatives del Fons de Cohesió Territorial.

Pròxima convocatòria per 33 M€

Les ajudes per a la transformació territorial i la lluita contra la despoblació del MITECO es destinen tant a entitats locals com a entitats sense ànim de lucre i empreses o iniciatives d’emprenedoria. El programa, que preveu pròximament una nova convocatòria dotada amb 33 M€, busca la consolidació de l’ecosistema administratiu, social i emprenedor d’àmbit local, mitjançant el desplegament de projectes innovadors a zones amb problemes de despoblació.