La Delegació del Govern posa en marxa uns reconeixements a la recerca universitària sobre igualtat i contra la violència de gènere

13/12/2022

La Delegació del Govern posa en marxa uns reconeixements a la recerca universitària sobre igualtat i contra la violència de gènere

Segons Aina Calvo, “tot allò que impliqui ampliar el coneixement de les persones sobre aquest tipus de violència, ens ajuda a identificar-la a temps i a combatre-la col·lectivament per extirpar aquesta xacra de la nostra realitat”


La Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern a les Illes Balears ha convocat la primera edició dels “Premis a treballs de fi de màster sobre igualtat i contra la violència sobre la dona”, amb què es vol reconèixer la recerca sobre aquesta matèria que es duu a terme a les universitats amb seu a les Illes Balears. Les distincions s’adrecen a les persones que han realitzat el seu Treball Fi de Màster (TFM) en algun d’aquests centres universitaris, de manera presencial o virtual, i que amb la seva tasca investigadora han contribuït a millorar el coneixement sobre el fenomen de la violència de gènere i a ampliar els mitjans per prevenir-la. Així mateix, els premis també reconeixen els estudis acadèmics destinats a fer visibles situacions d’igualtat o desigualtat entre dones i homes en totes les seves dimensions, i a presentar propostes o vies d'intervenció per a continuar avançant en aquest camí.

La delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, ha recordat que “la violència contra les dones és una vulneració greu dels drets humans, que atempta contra el dret a la vida, a la llibertat, a la igualtat, a la dignitat i a la seguretat”. Segons Calvo, “tot allò que impliqui ampliar el coneixement de les persones sobre aquest tipus de violència, ens ajuda a identificar-la a temps i a combatre-la col·lectivament per extirpar aquesta xacra de la nostra realitat”. La delegada ha afegit que “en la consecució d’una societat lliure d’agressions cap a les dones hi estam tots i totes involucrats per igual, sense distincions”.

Modalitats

Aquest guardó estableix dues modalitats, amb l’objectiu de premiar no només els treballs inscrits en els àmbits acadèmics de l’estudi sobre la igualtat o la violència de gènere, sinó també les investigacions i propostes que l’aborden des d’altres disciplines, com l’economia, la pedagogia, l’urbanisme o el medi ambient, entre d’altres. Així, hi haurà un premi per als màsters d'àrees de coneixement directament relacionades amb la temàtica i un altre per als de la resta d’àrees del coneixement.

A aquesta convocatòria pot concórrer qualsevol persona nascuda o resident a les Illes Balears que hagi defensat el seu TFM a alguna de les universitats amb seu a les illes, durant els cursos 2020-21 i 2021-22. El termini de presentació de les candidatures finalitza el 31 de desembre del 2022. Les sol·licituds s’han de registrar en aquest formulari. Per a més informació sobre les bases, les persones interessades poden adreçar-se a la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern a les Illes Balears.