Salom: “La unitat de tots i la coordinació policial i entre administracions són les nostres armes contra la barbàrie terrorista”

Salom, al capdavant del minut de silenci a Delegació

18/08/2017

La delegada del Govern d'Espanya ha encapçalat el minut de silenci celebrat a la Delegació per l'atemptat de Barcelona


La delegada del Govern en Illes Balears, María Salom, ha encapçalat aquest migdia el minut de silenci celebrat a la seu de la Delegació a Palma “per unir-nos al dol oficial pel salvatge atemptat terrorista d'ahir a Barcelona i la seva prolongació aquesta matinada a Cambrils”. Salom ha condemnat “enèrgicament un nou ataqui contrasentit per part del terrorisme yihadista que en aquesta ocasió ens ha copejat al nostre territori, a Espanya, a la ciutat de Barcelona”.

“Tot el meu pensament i la meva solidaritat està des d'ahir tarda amb el poble català, al que s'ha unit tota la societat espanyola en una mostra intachable d'unitat i defensa de les nostres llibertats i el nostre sistema democràtic. La unitat de tots i la coordinació policial i entre administracions són les nostres armes per combatre la barbàrie terrorista”, ha emfatitzat Salom.

La delegada del Govern va mantenir gens més conèixer l'atac contacto directe amb la presidenta del Govern, l'alcalde de Palma i els responsables de les FFCCSE a les Illes “per informar i estar plenament coordinats”.

Seguint el Decret del Govern, està  Delegació del Govern s'ha sumat als tres dies de dol oficial i, igual que en la resta d'edificis institucionals, les banderes onegen a mitja asta des de la passada mitjanit i fins a les 24 hores del proper 20 d'agost en senyal de duel per les víctimes dels atemptats.


Al costat dels ferits i les famílies de les víctimes

“És el moment de traslladar les condolences als familiars de les víctimes així com desitjar una ràpida recuperació als ferits. Amb aquests actes no s'aconsegueix gens, no van a doblegar-nos. Tots els demòcrates i els partits que creiem en la llibertat hem d'estar units, necessitem la màxima col·laboració de tots, també a nivell internacional, per ser més eficients i  acabar amb aquesta xacra que és el terrorisme”, ha afegit Salom.

Des de juny de 2015 Espanya està en alerta 4 antiterrorista i des de gener d'aquest mateix any s'han produït 230 detencions de presumptes yihadistes al nostre país evitant-se possibles atemptats. “Hem de seguir confiant en el treball dels nostres cossos de seguretat i mantenir la tranquil·litat”.

El nivell d'alerta terrorista s'analitzarà matí en la taula de valoració de l'amenaça terrorista convocada amb caràcter d'urgència pel ministre de l'Interior.

Delegació del Govern en Illes Balears s'uneix al dol oficial pel salvatge atemptat terrorista d'ahir a Barcelona