La Guàrdia Civil deté a 12 persones per delictes contra el patrimoni a Felanitx

09/12/2016

S'han esclarit 17 delictes, consistents en dos robatoris amb violència, el robatori d'un vehicle, així com robatoris i furts en interior de vehicle comesos dins del casc urbà de Felanitx / S'ha practicat un registre domiciliari i quatre inspeccions en establiments, recuperant-se diversos efectes electrònics sostrets


La Guàrdia Civil, amb el suport de la Policia Local de Felanitx, ha procedit a la detenció en aquests últims mesos de dotze persones i a la presa de declaració en qualitat d'investigades a tres persones més, relacionades amb diferents il·lícits contra el patrimoni perpetrats en el casc urbà de Felanitx.

A la fi del passat estiu, agents de la Guàrdia Civil de Felanitx van iniciar la 'Operació Faluya', amb la intenció d'esclarir una sèrie de robatoris que es venien produint a l'interior de vehicles estacionats en el casc urbà de la localitat. Igualment en aquest període de temps es van perpetrar dos robatoris amb violència en la via pública, uns d'ells d'extrema violència en tractar-se una víctima octogenària que va sofrir lesions rellevants i va comportar a l'ingrés a la presó sense fiança dels dos autors, ocasionant alarma social entre els veïns del municipi.

Durant aquests últims mesos es va incrementar la vigilància policial en el municipi i es van establir dispositius de seguretat i control de persones, que al costat de la col·laboració ciutadana han resultat imprescindibles per a la identificació i posterior detenció de cadascun dels autors.

La recerca va culminar a la fi del mes de novembre amb la realització d'un registre domiciliari on es van intervenir diversos efectes electrònics de suposada procedència il·lícita, així com la realització de quatre inspeccions administratives en establiments públics vinculats i freqüentats pels autors dels fets.

A aquests establiments se'ls va confeccionar diverses denúncies per diverses infraccions administratives a legislació tant nacional com a autonòmica, així com a la intervenció de divers material informàtic en ser susceptible de la comissió de delictes contra la propietat intel·lectual.

El resultat final de l'operació, en la qual ha participat l'Equip de Policia Judicial de Manacor, ha estat la detenció de 12 persones i la recerca d'altres 3, esclarint un total de 17 delictes contra el patrimoni.

Part dels objectes confiscats han estat ja retornats als seus propietaris, quedant d'altres pendents de ser identificats. Per això es durà a terme una exposició dels mateixos en el dependències de la Guàrdia Civil de Felanitx, en horari de 10:00 a 13:00 hores, entre els dies 12 i 16 de desembre, tots dos inclusivament. Tota persona interessada i que hagi estat objecte de robatori ha de personar-se en aquestes dependències oficials amb la seva documentació personal i còpia de la denúncia interposada en qualsevol cos policial.

cal destacar que la majoria dels objectes confiscats, entre els quals es troben ordinadors, telèfons etc., provenen de robatoris ocorreguts en la localitat de Felanitx, encara que no es descarten altres municipis confrontants.