El secretari general de la Delegació del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda la passada matinada a Eivissa

17/09/2016

El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, mostra el seu més enèrgica condemna i repulsa per la mort per violència de gènere ocorreguda en el municipi d'Eivissa. La víctima és una dona de nacionalitat paraguaiana, Ada Graciela B.C., de 34 anys, i el seu presumpte agressor la seva exparella, Julio Ernesto M.G. de 26 anys i també paraguaià, que ha mort després de despeñarse en una zona d'És Vedrà (Sant Josep), on el Cos Nacional de Policia, en estreta col·laboració amb la Guàrdia Civil, ha localitzat i recuperat el cadàver.

Agents de la Policia han tingut coneixement la passada matinada d'una agressió per arma blanca en un domicili d'Eivissa Vila on ha estat localitzada la víctima. Immediatament s'ha iniciat la cerca del seu suposat agressor, que finalment ha suïcidat precipitant-se per un penya-segat en És Vedrà. No consten denúncies prèvies ni antecedents per violència de gènere. La parella no tenia fills.

Des de la Delegació del Govern s'insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la cinquena mort per violència de gènere en Illes Balears en 2016, després de les de gener en (Calvià), març a Son Cervera, maig a Pollença i juny a Alcúdia, la víctima del qual moria l'agost passat després de no poder superar les ferides sofertes en l'agressió.