La Guàrdia Civil i la Policia Nacional detenen a una banda dedicada a la substracció de targetes de crèdit en establiments d'oci i el seu posterior ús per efectuar compres

13/09/2016

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han procedit a la detenció de tres homes que formaven part d'un grup organitzat dedicat a la substracció de targetes de crèdit i la seva posterior utilització per efectuar compres i retirada de diners en efectiu.

Aquestes tres persones van ser sorpreses in fraganti en un local d'oci de la localitat de Santa Eulària des Riu, quan sostreien una cartera a un client de l'establiment una vegada que havia abonat les consumicions amb una targeta de crèdit.

El modus operandi dels ara detinguts consistia a triar establiments d'oci amb gran afluència de persones per passar més desapercebuts. Una vegada a l'interior, seleccionaven a clients que efectuen els pagaments de les consumicions amb targetes de crèdit. En aquest moment, un dels components del grup s'aproximava prou a la víctima per poder observar com teclejava en el datafono el nombre pin de la targeta i ho memoritzava. Posteriorment els altres dos aprofitant l'aglomeració de persones, li sostreien la cartera i es marxaven del lloc.

Amb les targetes de crèdit sostretes efectuen compres en diferents establiments de les localitats d'Eivissa Vila i Sant Antoni de Portmany, (tendes de roba, calçat…), a més de realitzar retirades de diners en efectiu, arribant en ocasions a gastar més de 2000 euros amb una sola targeta.

Després de la detenció i atès que la Policia Nacional es trobava investigant fets similars ocorreguts recentment en locals d'oci de la localitat d'Eivissa, van aportar les dades que disposaven i que van permetre demostrar la participació d'aquest grup en altres fets delictius, no descartant tots dos cossos la imputació d'altres fets delictius als detinguts així com la implicació d'altres persones.

Els detinguts van ser posats a la disposició de l'autoritat Judicial, qui ha decretat l'ingrés a la presó dels mateixos.