El secretari general de la Delegació del Govern condemna l'última morta per violència de gènere després de l'agressió ocorreguda a la fi de juny a Alcúdia

08/08/2016

La jove S. S. M. ha mort a l'Hospital de Vall d’Hebron un mes després de l'agressió després de no poder superar les cremades que li va ocasionar la seva exparella


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, mostra el seu més enèrgica condemna per la mort per violència de gènere de S.S. M., setmanes després de ser atacada per la seva exparella a Alcúdia. La jove, de nacionalitat espanyola i 35 anys, no ha pogut superar les greus cremades ocasionades per l'atac de Carlos P.F., espanyol de 37 anys, que roman a la presó.

La jove va ser cremada amb gasolina presumptament a les mans de la seva exparella el passat 29 de juny al seu domicili d'Alcúdia. Després de fugir amb el seu fill de 2 anys va ser ingressada a l'Hospital Vall d’Hebron per la gravetat de les ferides. El presumpte agressor va ser detingut per la Guadia Civil. No consten antecedents per violència de gènere.

La Delegació del Govern insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la quarta mort per violència de gènere en Illes Balears en 2016, després de les de gener en Costa de la Calma (Calvià), març a Son Cervera i maig a Pollença. L'any passat va caldre lamentar una morta pel mateix motiu en l'Arxipèlag, mentre que en 2014 van ser tres.