La Policia Nacional desarticula a Palma de Mallorca un dels principals clans de narcotràfic que operava a l'Illa

Agents durant la intervenció a Son Banya

22/06/2016

En l'operatiu s'han intervingut més de mig quilo d'heroïna i un centenar de paperines d'aquest estupefaent / Han estat detingudes 11 persones i s'han practicat 13 registres, en un ampli dispositiu en el poblat de Son Banya, la barriada de Son Gotleu i els pobles de Maria de la Salut i Llubí


Agents de la Policia Nacional han desarticulat un dels principals clans de narcotràfic que operava a la illa de Mallorca. En l'operatiu s'han intervingut més de mig quilo d'heroïna i un centenar de papelinas d'aquest estupefaent, a més d'altres quantitats menors de cocaïna i marihuana.

En l'operació han estat detingudes 11 persones i s'han practicat 13 registres, en un ampli dispositiu que ha comptat amb la participació de més de 100 agents desplegat en el poblat de Son Banya, la barriada de Son Gotleu i als pobles de Maria de la Salut i Llubí.


Un centenar d'agents desplegats en l'operatiu

Les recerques es van iniciar fa sis mesos contra un grup dedicat al tràfic d'heroïna i cocaïna, -en el marc de la denominada 'Operació Merla'-, contra un dels principals clans del narcotràfic a la illa, liderat pel conegut com el clan del Moreno. Entre els 11 individus detinguts, integrants d'aquesta organització criminal investigada, es troben els lloctinents, encarregats dels punts de venda; els 'aguadores', la comesa dels quals és alertar de la presència policial; els testaferros; els 'recaderos'; i els encarregats del magatzem de la droga. Tots ells conformaven un entramat amb una clara jerarquia i distribució de funcions, amb el qual s'aconseguien importants beneficis econòmics.

L'ampli operatiu policial desplegat diumenge passat a Son Banya -integrat per més de 100 policies, amb el suport d'unitats adscrites a la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, Guies canins, Policia Científica i Unitat Aèria- va culminar amb set registres ordenats per l'autoritat judicial. A més es van realitzar altres quatre registres en la barriada de Son Gotleu i als pobles de Maria de la Salut i Llubí.

Com a resultat global de la recerca policial s'ha aconseguit la desarticulació del conegut 'clan del Moreno' després del desmantellament de 3 punts de venda en el poblat de Son Banya. En total s'han intervingut més de mig quilo d'heroïna -en la qual suposa una de les majors aprehensions d'aquest estupefaent a la illa en els últims anys-, més de 100 papelinas d'aquesta substància preparades per a la venda; 70 grams de cocaïna; i més d'un quilo de marihuana en cogollos igualment preparada per a la seva venda. També s'han decomissat uns 10.000 euros, 4 armes llargues i 2 armes curtes i 6 vehicles, a més de balances de precisió, utensilis i instruments per a la manipulació i pesaje de la droga.

La recerca policial de referència la va realitzar el Grup d'Estupefaents (UDYCO), i es va dur a terme en dues fases diferents i successives donada la complexitat de la mateixa, una primera fase amb la finalitat de procedir a la detenció de tots els implicats, a més del registre en diferents domicilis del poblat de Son Banya, i una segona fase amb l'objecte de tractar de descobrir possibles pisos francs i habitacles o llocs utilitzats per a l'ocultació d'armes, diners o droga utilitzats pel clan.