La Guàrdia Civil ha reduït un -2,9% els delictes contra el patrimoni durant el primer quadrimestre de 2016 a Santa Eulària des Riu

Marí, Antich i Orantos, en la reunió

08/06/2016

El secretari general de la Delegació del Govern, Evelio Antich, ha copresidit amb el batle Vicent Marí la Junta Local de Seguretat / De desembre de 2015 a l'abril passat, el Grup Roca ha realitzat 112 entrevistes amb ciutadans i associacions, establert 260 punts de verificació i detingut a 18 persones en diversos municipis


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, ha copresidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Santa Eulària des Riu al costat del batle Vicent Marí, en una reunió celebrada en l'Ajuntament eivissenc que ha comptat amb la participació del tinent coronel de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Antonio Orantos; regidors i comandaments de la Policia Local de Santa Eulària.

Durant la reunió s'ha fet balanç de la temporada 2015 i la proposta d'efectius d'aquest 2016. Durant l'any passat les infraccions penals van descendir un -6,33% (-6,48% contra el patrimoni i -22,70% contra les persones). Ja aquest 2016, de gener a abril els delictes greus contra el patrimoni han descendit un -2,9% i contra les persones un -17,11%.

En relació a les acusacions o informacions de falta d'efectius o poca presència policial en diversos municipis d'Eivissa, la Guàrdia Civil ha informat que la ràtio agents a la illa és superior a la ràtio de la totalitat de l'Arxipèlag balear i del total del territori nacional. En l'actualitat, la cobertura de la plantilla del Lloc Principal de Santa Eulària és superior al 97%, xifra per sobre del total de la Zona de la Guàrdia Civil d'Illes Balears i també de la illa d'Eivissa. El nivell de cobertura ha anat creixent de manera gradual en els tres últims anys, sent la xifra actual 3 punts superior a l'existent l'1 de desembre de 2015.

A més, la Benemérita ha situat un Equip Roca de forma permanent destinat expressament a la lluita contra les infraccions penals a les zones rurals amb base en el Lloc Principal de Santa Eulària. L'Equip Roca ha realitzat des de desembre 2015, quan es va desplaçar de forma definitiva a la pitusa major, fins a abril 2016 un total de 112 entrevistes amb ciutadans i associacions, ha establert 260 punts de verificació, identificat a 381 persones i 305 vehicles i detingut a 18 persones.

El passat 5 d'abril l'Equip Roca va realitzar a Santa Eulària l'última de les xerrades divulgatives que ha dut a terme al llarg dels últims mesos per tota l'illa, organitzada per l'Ajuntament.


Segueix vigent el Pla específic contra robatoris

El Pla específic contra els robatoris en habitatge a la illa d'Eivissa es manté vigent. A més, optimitzant els seus recursos la Guàrdia Civil està realitzant nous desplegaments en diversos àmbits de prevenció, a més dels reforços previstos en l'Operació Estiu 2016 que arribaran a les Pitiusas en les properes setmanes, potenciant com els últims estius les especialitats de Seguretat Ciutadana, Policia Judicial, Agrupació de Tràfic i Servei Marítim.

Per tot l'exposat, el secretari general de la Delegació ha assegurat “comprendre la preocupació veïnal perquè qualsevol ciutadà que sofreix un robatori o qualsevol altre delicte és normal que senti temor i preocupació”, encara que ha expressat “la seva total confiança en què les mesures adoptades per la Guàrdia Civil donaran els seus fruits perquè les dades que objectius que manegen així ens ho demostren”.