La Guàrdia Civil deté a un grup criminal especialitzat en furts en mercats ambulants de Mallorca

26/05/2016

S'ha detingut a dotze integrants, als quals se'ls imputa la comissió d'un delicte de furt continuat


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de dotze subjectes d'entre 20 i 38 anys d'edat i de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de delictes continuats contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic. Els detinguts formaven part d'un grup criminal dedicat a la comissió de furts en zones concorregudes i mercats ambulants locals celebrats en diferents localitats de la Illa.

Agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil i de l'Àrea de recerca de Llucmajor, van iniciar una recerca en el marc de la 'Operació Muntanya Clara' després d'observar un augment en les denúncies per furts que tenien lloc en diferents mercats ambulants de la Illa.

Després de la recerca s'ha pogut aclarir el modus operandi utilitzat, el lloc de residència del grup i s'ha confirmat que formaven una agrupació criminal, en la qual els subjectes es repartien les funcions i zones d'actuació on cometre els furts.

Els ara detinguts planificaven les seves actuacions repartint les tasques entre els diferents membres de la banda, sent el modus operandi habitual l'actuació en parella. El delicte es cometia aprofitant la gran afluència de gent que es dóna en aquest tipus de llocs per poder sostreure carteres i diferents objectes de valor.

Després de la detenció s'han realitzat dos registres domiciliaris a l'hotel en el qual s'allotjaven els integrants d'aquest grup, recuperant diferents efectes sostrets en comerços de la localitat de Cala Millor, Alcúdia i Pollença, telefonia mòbil i diversos rellotges.

Amb la detenció de dites subjectes, s'ha permès l'esclariment de nombrosos fets delictius.