Delegació del Govern i Ajuntament de Santanyí avancen en la creació d'una oficina SATE en Cala D’Or

Palmer, al costat de Galmés i Barceló

12/05/2016

La delegada, Teresa Palmer ha copresidit amb el batle Llorenç Galmés la Junta Local de Seguretat del municipi / Les infraccions penals cauen un 35% el primer trimestre de 2016


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Santanyí al costat del batle Llorenç Galmés, en una reunió en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, regidors i comandaments de la Policia Local.

Durant la reunió s'ha acordat avançar en la creació d'una nova oficina del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), que l'Ajuntament vol instal·lar en el nucli turístic de Cala D’Or. Per a això destinarà 420.000 euros a la compra d'un local destinat al fet que la Guàrdia Civil i els traductors municipals puguin oferir aquesta atenció personalitzada als turistes que són víctimes d'un delicte. Mentre que la compra del local supera els tràmits administratius, la Guàrdia Civil augmentarà l'horari d'atenció ciutadana de l'oficina que cada estiu estableix en Cala D’Or (abans de 9 a 15; a partir d'ara de 9 a 21 hores).

En la Junta de Seguretat també s'han donat a conèixer les infraccions penals durant el primer terç de 2016, que han baixat un -35% en el municipi de Santanyí respecte al mateix període de l'any anterior. Dins d'aquests, els delictes contra el patrimoni han descendit un -30% (de 79 en 2015 a 49 aquest any).

Tant el coronel, com l'alcalde i la delegada del Govern han destacat la “gran coordinació” existent entre Guàrdia Civil i Policia Local del municipi que, a partir d'ara, potenciaran amb reunions setmanals a través de la Comissió de coordinació policial.