Delegació del Govern i Ajuntament d'Eivissa acorden ampliar el SATE des de juny a setembre

Palmer, Ruiz i la resta d'autoritats en la reunió

03/05/2016

La delegada Teresa Palmer ha copresidit amb el batle Rafael Ruiz la Junta Local de Seguretat del municipi / Les infraccions penals han baixat un -2,27% el primer trimestre de 2016


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat del municipi d'Eivissa al costat del batle Rafael Ruiz, en una reunió celebrada en l'Ajuntament de Vila en la qual també han participat el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo, el comissari cap d'Eivissa, José Luis Garau, regidors i comandaments de Guàrdia Civil i Policia Local.

Durant la reunió s'ha acordat donar un impuls al Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) perquè estigui en funcionament des de l'1 de juny al 30 de setembre. L'Ajuntament de Vila reforçarà els traductors que atendran l'oficina específica instal·lada en la Comissaria d'Eivissa.

En la Junta de Seguretat també s'ha establert potenciar els dispositius concrets davant augments de delictes potencials com el robatori de vehicles o els robatoris amb fora en establiments comercials, que ja han donat lloc a detencions de diversos autors. Malgrat lleugers repunts en aquestes dues tipologies delictives durant els primers tres mesos de l'any, corregits amb sengles dispositius policials, les infraccions penals durant el primer terç de 2016 han baixat un -2,27% a la capital pitiusa.

De cara a la temporada turística rècord que s'espera, ambdues administracions s'han compromès a mantenir i fins i tot augmentar la coordinació policial, amb reunions setmanals entre Policia Nacional i Policia Local, “que tan bons resultats està donant com es va demostrar en el recent desallotjament del barri de Sa Penya”, ha destacat la delegada.