La Guàrdia Civil deté al presumpte autor d'un robatori amb força d'unes joies valorades en més de 5.000 euros

03/05/2016

La denominada 'Operació FUNDIDO' va ser duta a terme en les localitats de Lloseta i Palma de Mallorca / Com a resultat han estat detingudes 3 persones


La Guàrdia Civil d'Inca ha detingut a una persona com a presumpte autor d'un robatori amb força en un habitatge i a altres dos subjectes pels delictes d'encobriment i falsedat documental.

Arran de la denúncia es va iniciar una recerca el passat dia 13 d'abril per agents de la Guàrdia Civil d'Inca, en el marc de l'operació denominada 'FUNDIDO'. El presumpte autor va aprofitar el moment en el qual la parella d'avançada edat s'absentava de l'habitatge, per accedir a través d'una de les finestres a l'interior de la mateixa.

Entre les joies sostretes, totes elles d'alt valor, es troben medalles, cordons, plaques, polseres, penjolls, creus i pendents, tots ells de 18 quirats.

El presumpte autor del robatori hauria venut les joies sostretes a dues persones que regentaven una tenda de Compro or a la Plaça d'Espanya de Palma de Mallorca. Aquestes persones havien registrat en els seus llibres menys de la meitat de l'or que compraven i la major part l'ocultaven per a la seva posterior comercialització al mercat negre.

Ambdues persones han estat acusades com a presumptes autors d'un delicte d'encobriment i falsedat documental. Les joies sostretes han estat recuperades i retornades als seus legítims propietaris.