Teresa Palmer enalteix el treball de “conscienciació” dels meteoròlegs

Palmer, amb Guerrero, Roses i els premiats

17/03/2016

La delegada del Govern ha clausurat avui l'acte del Dia Meteorològic Mundial de l'AEMET 2016 celebrat a Palma / “Fer cas i tenir en compte les vostres prediccions, els vostres consells i la informació que ens proporcioneu no fa més que redundar en el nostre benestar”, ha manifestat Palmer


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha clausurat avui a Palma l'acte organitzat per la Delegació Territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en Illes Balears amb motiu de la celebració del Dia Meteorològic Mundial 2016. Palmer ha mostrat tot el seu suport als professionals “que realitzen una labor fonamental per facilitar aquesta necessària conscienciació” meteorològica.

Després de la conferència de l'empresari i president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, José Luis Roses, i la intervenció de la delegada de l'AEMET en Illes Balears, María José Guerrero, Teresa Palmer ha recordat que el clima “està canviant i, com bé reconeix l'Organització Meteorològica Mundial, afortunadament, els governs del món estan ara plenament convençuts de la certesa científica del canvi climàtic i de la necessitat de prendre mesures urgents”.

Per Palmer, “aquí és on nosaltres, els polítics, els gestors del públic, no només hem de liderar les actuacions encaminades a evitar l'accentuació d'aquest problema, sinó que hem de mostrar tot el nostre suport a aquests professionals que realitzen una labor fonamental per facilitar aquesta necessària conscienciació”.


La crisi del Sorrento

La delegada ha recordat, com a exemple, la labor que van tenir els treballadors de l'AEMET en la crisi del buc Sorrento, la “encertada predicció del qual meteorològica va resultar imprescindible durant aquells llargs dies i tibants reunions en les quals es decidia el procedir per al remolc d'un buc carregat de combustible amb la màxima seguretat possible”.

“Per aquest exemple, i molts altres que s'han posat avui aquí de manifest, és nostre haver de com a polítics, com a ciutadans, recolzar el treball que duen a terme aquí en Balears 48 funcionaris, amb la inestimable ajuda de gairebé 200 col·laboradors desinteressats distribuïts per les nostres illes”.

La delegada els ha animat “a seguir treballant amb la mateixa professionalitat, entusiasme i dedicació, perquè fer cas i tenir en compte les vostres prediccions, els vostres consells i la informació que ens proporcioneu no fa més que redundar en el nostre benestar”.

Durant l'acte celebrat a la seu de l'Adreça Provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Palma, s'ha fet lliurament a més d'una sèrie de diplomes i plaques a les persones o institucions que durant 2015 van col·laborar amb l'AEMET.