La sotssecretària de Justícia presenta el projecte del nou edifici judicial d'Eivissa

Recreació dels futurs jutjats

24/10/2015

L'immoble concentrarà totes les dependències judicials del municipi


La sotssecretària de Justícia, Áurea Roldán, ha presentat aquest matí a Eivissa el projecte del nou edifici dels jutjats la construcció dels quals es preveu que comenci el proper mes de desembre i finalitzi a l'agost de 2020.

L'immoble s'aixecarà en un terreny cedit per l'Ajuntament d'Eivissa, on actualment se situa l'antiga escola Sa Graduada. La primera fase de l'edifici tindrà una superfície de més de 8.000 m2 i els 4.000 m2 restants es deixaran sense condicionar per a futures ampliacions. Per a la primera fase s'ha fixat un pressupost de licitació de les obres de 9,9 milions d'euros. L'adjudicació del projecte de construcció de l'edifici està prevista per a finals d'aquest mateix mes.

La seu judicial comptarà amb sis plantes, a més del soterrani i l'àtic amb cabuda per allotjar 12 jutjats, la fiscalia, les sales de vista, la Clínica Mèdic Forense, la secció desplaçada de l'Audiència Provincial, les dependències dels professionals, la zona de detinguts i de la Policia i els arxius. A més, comptarà amb una reserva d'espai suficient per a la creació de sis jutjats més.

Per a la sotssecretària de Justícia, l'agrupació en un futur de tots els jutjats d'Eivissa, que actualment es troben dispersos en tres immobles, permetrà donar resposta a les necessitats actuals de l'Administració de Justícia i optimitzar la labor que exerceixen els seus professionals. Áurea Roldán ha destacat l'estreta col·laboració entre l'Ajuntament i l'Estat que ha fet possible aquest projecte, fruit del seu compromís amb la prestació d'un servei públic de qualitat.


Millores d'infraestructures en Illes Balears

La sotssecretària de Justícia ha enumerat, a més, altres actuacions que ha engegat el Ministeri per millorar les infraestructures de l'Administració de Justícia de Balears. Pel que fa a Palma de Mallorca, ha esmentat les obres d'adequació dels Jutjats de Violència de Gènere i Policia Judicial a l'edifici de Via Alemanya, la remodelació dels jutjats socials i del Contenciós en Sa Gerrería, o els treballs d'habitabilitat realitzats en l'Institut de Medicina Legal després de l'incendi dels seus arxius.

Durant la presentació del projecte, la sotssecretària de Justícia ha estat acompanyada pel director insular de l'Estat a Eivissa. Roger Sales; l'alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz; l'arquitecte, Roberto Santatecla, així com per altres autoritats judicials i civils de l'Administració local.