La Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca rescaten a dos menors que s'havien quedat atrapats a Sa Foradada

Els agents del GREIM en ple rescat a Sa Foradada

18/08/2015

Laboriós operatiu de rescat que va durar més de sis hores


La Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca van organitzar un operatiu per al rescat de dos menors que s'havien quedat atrapats al cap de Sa Foradada. Els nois havien arribat en una embarcació i escalat fins al forat, i una vegada allí van quedar limitades les seves possibilitats sense poder ascendir o descendir, a uns 40 metres d'altura sobre el mar i a 60 metres de la part superior de l'illot.

Els equips de rescat de la Guàrdia Civil (GREIM) i Bombers de Mallorca van acudir amb celeritat al lloc del fet. Des de l'helicòpter de la Guàrdia Civil es va poder albirar la situació exacta dels dos menors enriscados, per posteriorment traslladar als rescatadores fins al cim on es va iniciar l'operatiu de rescat.

Es va desplegar un rápel de 60 metres des del cim fins al forat, per on van descendir els rescatadores, fins al menor que allí es trobava, seguidament es continu fins a l'altre noi que es trobava en la cara nord, una vegada assegurats tots dos menors i ja entrada la nit els equips de rescat van aconseguir descendir amb els menors fins a la base de la paret, on van ser recollits per una llanxa motora que els va traslladar a terra sans i estalvis.