La Guàrdia Civil deté una banda organitzada especialitzada en robatoris en habitacions d'hotels de Calvià

Diversos dels objectes recuperats

15/07/2015

S'ha detingut als tres integrants, als quals se'ls imputa la comissió d'almenys 20 robatoris / S'ha desmantellat un important punt de venda de drogues en Es Pil•lari


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d'un algerià i un espanyol com a presumptes autors de delictes continuats contra el patrimoni, tràfic de drogues i associació il·lícita. Els detinguts formaven part d'una banda organitzada dedicada a la comissió de robatoris en establiments hotelers, activitat que compaginaven amb la venda de substàncies estupefaents.

Agents de la Guàrdia Civil de Palmanova van iniciar una recerca el passat mes de juny, després d'augmentar les denúncies per robatoris a l'interior d'establiments hotelers, sobretot a les zones de Magaluf i Peguera.el passat 6 de juliol es va detenir al primer integrant de la banda en ser sorprès quan acabava de cometre diversos robatoris en habitacions d'un hotel de Cala Vinyes, sent-li intervinguts 3000 euros, així com diversos anells i efectes de joieria juntament amb diversos terminals mòbils d'última generació.

Arran d'aquesta detenció es va aconseguir identificar als ara detinguts que conformaven la banda, un d'ells delinqüent habitual amb nombrosos antecedent per delictes contra el patrimoni i ja conegut pels agents.


Registres

Després d'efectuar un registre al domicili de l'algerià i cap de l'organització, en la localitat d'Es Pil•lari, van ser trobats nombrosos efectes de joieria, rellotges, efectes electrònics i terminals mòbils d'última generació, la majoria procedents de robatoris en diferents hotels del terme de Calviá.

A més dels objectes sostrets durant el registre es van confiscar uns 150 grams de cocaïna de gran puresa i uns 25 grams de crack, substancia aquesta derivada de la cocaïna fabricada artesanalment en barrejar-la amb bicarbonat sòdic.

Posteriorment es va detenir a l'últim dels integrants de la banda, amb domicili en la localitat de Llucmajor, al que després de practicar-li un registre se li van intervenir més efectes sostrets juntament amb el vehicle utilitzat pels membres de l'organització per a la comissió dels diferents il·lícits.

Als detinguts se'ls imputa més de 20 robatoris en hotels del terme de Calviá, així com un robatori en una casa habitada de la localitat de Llucmajor, no descartant-se que poguessin haver participat en més fets similars. Amb aquesta actuació es dóna per desarticulada l'organització, així com un important punt de venda de droga en la localitat d'Es Pil•lari.

La totalitat de tot l'intervingut està valorat en varis milers d'euros, havent-se retornat als seus legítims propietaris la majoria dels objectes sostrets que ja han estat reconeguts per ells.

Una vegada posats a disposició judicial el jutge de guàrdia va decretar l'ingrés a la presó del capitost de l'organització.