La delegada del Govern comparteix una jornada de treball amb el Grup en Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM)

El grup, en plena pujada per la muntanya

11/06/2015

Fins a maig ha realitzat 47 intervencions de socors o rescat amb un balanç de 6 persones mortes, 21 ferides i 49 il·lesos / El GREIM d'Illes Balears és juntament amb el de Benasque (Osca) el que més operacions de rescat realitza cada any a Espanya


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha compartit al costat del coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló, altres comandaments i agents del Grup de Rescat en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil, una jornada de treball en plena Serra de la Tramuntana.

Palmer ha conegut in situ i en el seu propi terrè com actua i es desembolica aquest grup especialitzat de la Benemérita que, cada any (tant a l'estiu com a l'hivern), salva vides de turistes i residents que es queden atrapats a la muntanya, bé per veure's sorpresos per canvis meteorològics, per cansament, accidents i, en moltes ocasions, per les pròpies imprudències dels visitants.

En el que portem de 2015 (fins a mitjan maig), el GREIM de la Benemérita ha hagut de realitzar 47 intervencions de socors o rescat en muntanya amb un balanç de 6 persones mortes, 21 ferides i un total de 49 il·lesos. El mes d'abril, amb 22 rescats, ha estat el de major activitat per part del Grup de Rescat en Muntanya (GREIM) i la Unitat d'Helicòpters de la Guàrdia Civil en Illes Balears, en coincidir amb les festes de Pasqua on va haver-hi una massiva afluència de persones realitzant activitats de muntanya.

El GREIM d'Illes Balears és juntament amb el de Benasque (Osca) el que més operacions de rescat realitza cada any a Espanya.


Conveni Govern-Interior de rescats

Recentment ha quedat constituït el Comitè de Seguiment del Conveni de col·laboració entre el Govern Balear i el Ministeri de l'Interior per a la prestació del servei de socors i rescat en muntanya signat el passat mes de març.

Aquest Comitè, presidit aquest any pel coronel Barceló, té per objecte desenvolupar el conveni coordinant el treball i la resposta eficaç d'ambdues administracions per garantir la protecció efectiva de les persones en situació de risc a les àrees de muntanya de les Illes. Està format per quatre membres depenents de la Delegació del Govern (tres comandaments de la Guàrdia Civil i un representant de la pròpia Delegació) i altres quatre de la Conselleria (el conseller i tres representants de la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia).