Sessió del Consell de Ministres per adoptar mesures relatives a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució

09/02/2018

Després de la reunió ordinària, el Consell de Ministres ha celebrat una altra sessió per adoptar mesures relatives a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, acordada pel Senat el passat 27 d'octubre.

El portaveu del Govern i ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha destacat que, amb el d'avui, ja són 18 els Consells que s'han celebrat conformement a l'acord del Ple del Senat del 27 d'octubre de 2017. En ells s'han adoptat més de 150 acords sobre diferents matèries, la qual cosa ha permès regularitzar el pagament als proveïdors de l'Administració catalana per un muntant superior als 1.500 milions d'euros. A més, s'han convocat 2.000 places per a mestres i professors i 455 places per als Mossos i s'han aprovat subvencions per a discapacitats i el programa d'activació d'aturats de llarga durada, entre altres polítiques socials.

Méndez de Vigo ha assegurat que, a més, s'ha detingut el desviament de diners públics a la secessió i s'ha impedit el pagament indegut per part de les entitats del sector públic català a l'Agència Tributària de Catalunya. "En definitiva, des de l'aplicació de l'article 155 s'ha recuperat la neutralitat institucional i s'ha posat la Generalitat al servei de tots els catalans", ha manifestat.

En el consell de ministres d'avui, en concret, s'han aprovat les següents mesures:

Interior
• ACORD pel qual es pren raó de la declaració d'emergència de la contractació dels subministraments i serveis per atendre a les necessitats logístiques derivades dels atemptats dels dies 17 i 18 d'agost de 2017.

• ACORD pel qual es pren raó de la declaració d'emergència de la contractació de subministraments i serveis per atendre a les necessitats operatives i logístices de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra en el dispositiu de l'1 d'octubre de 2017.

• ACORD pel qual es pren raó de la declaració d'emergència de la contractació de subministraments i serveis per atendre les necessitats operatives i logístices de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, en particular per al manteniment de l'ordre públic, en relació amb les concentracions i mobilitzacions ciutadanes produïdes arran de la conjuntura política.

• ACORD pel qual es pren raó de la declaració d'emergència de la contractació de l'arrendament de 250 vehicles per a la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra amb la finalitat de garantir les necessitats logístiques del dispositiu de seguretat de la jornada electoral del 21 de desembre de 2017.

• ACORD pel qual es pren raó de la declaració d'emergència de la contractació del servei de manteniment preventiu (vehicles de propietat) i correctiu (vehicles de propietat i renting) per prestar els serveis essencials de prevenció i extinció d'incendis, salvament i serveis d'emergència.