Octubre

31/10/2011

Foment sotmet a informació pública la línia de mercaderies entre l'àrea de Tarragona i Castellbisbal-Papiol-Mollet

El Ministeri de Foment, amb la seva publicació avui al BOE, ha sotmès a informació pública l'Estudi Informatiu de la connexió ferroviària per a trànsit de mercaderies entre l'àrea de Tarragona i la línia Castellbisbal-Papiol-Mollet Sant Fost, en el tram Martorell- Nus de Castellbisbal-El Papiol.

27/10/2011

L’Oficina d’Estrangers de Barcelona incorpora la cita prèvia per a la presentació de sol·licituds de renovació

A partir del proper dia 2 de novembre, l’Oficina d’Estrangers de Barcelona posa a disposició dels usuaris la possibilitat de tramitar la renovació de les autoritzacions de residència, residència i treball, i residència de llarga durada mitjançant un sistema de cita prèvia que possibilitarà la instrucció i resolució immediata de l’expedient.

25/10/2011

Els accidents de treball es van reduir en gairebé 42.000 durant l'últim any

La taxa de sinistralitat va baixar un 11,5% mentre que el nombre de treballadors ocupats amb els seus riscos professionals coberts ho va fer només un 0,6%

25/10/2011

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.586.081 a l'octubre

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.586.081 a l'octubre el que representa un increment del 1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

24/10/2011

Foment destina 2,4 milions d’euros a onze projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya

El Ministeri de Foment destinarà 2.466.243,90 euros a projectes de recuperació de patrimoni històric a Catalunya amb càrrec als fons que es generen per l'1% Cultural per la contractació d'obra pública. Aquesta partida va ser aprovada pels ministeris de Foment i Cultura en la Comissió Mixta de l'1% cultural celebrada divendres passat a Madrid.

21/10/2011

El MARM resol l'avaluació d'impacte ambiental del projecte de regeneració de costa a Alcanar (Tarragona)

La resolució aprovada recull, entre altres, les mesures per minimitzar l'afecció sobre la qualitat de l'aigua i les comunitats bentòniques, així com el disseny d'un calendari d'obres i el seguiment de l'evolució de la línia de costa i de la dinàmica litoral.

Beatriz Corredor
20/10/2011

Corredor dóna suport a Barcelona a la inversió estrangera al sector immobiliari espanyol

La secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha explicat avui l'evolució i situació del mercat de l'habitatge a Espanya, l'ajust de preus en el mateix, el parc residencial disponible i les mesures i reformes legislatives posades en marxa per el Govern.

20/10/2011

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 410.499

La mitjana d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 410.499 el setembre de 2011, fet que suposa un decreixement interanual del -3,60%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.816.662.

Brindis Corredor Mediterráneo
19/10/2011

El Govern aconsegueix que la UE inclogui el Corredor Mediterrani a la Xarxa Bàsica Europea de Transports

La Comissió Europea avala la proposta espanyola que contempla una xarxa mallada amb cinc corredors: el Mediterrani, el Central, l’Atlàntic, el Cantàbric-Mediterrani i l’Atlàntic-Mediterrani. Els ports de Barcelona i Tarragona es converteixen en nodes prioritaris de la política de transports de la UE.

14/10/2011

El MARM licita per més de 6,1 milions d'euros les obres d'ordenació i adequació mediambiental del front marítim de Cunit (Tarragona)

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, ha licitat les obres del "Projecte d'ordenació i adequació mediambiental del front marítim de Cunit, (Tarragona) ". L'import de licitació és de 6.196.537 euros, i el termini d'execució previst és de 14 mesos.

11/10/2011

Discurs de la Delegada del Govern a Catalunya en la celebració del Dia de la Guàrdia Civil

Paraules de Montserrat Garcia Llovera, Delegada del Govern a Catalunya, en la celebració del Dia de la Guàrdia Civil a Barcelona, a la caserna del cos a Sant Andreu de la Barca.

11/10/2011

José Blanco presenta a València l'estudi tècnic del Corredor Mediterrani

El corredor ferroviari, que discorrerà entre la frontera francesa i Algesires, serà un eix transversal de transport de mercaderies i de viatgers en alta velocitat que trencarà la radialitat de la xarxa existent. Estarà plenament operatiu el 2020 i connectarà les principals ciutats de l'arc mediterrani donant accés als seus ports i els seus nodes logístics. En total, el Govern d'Espanya destinarà més de 51.300 milions d'euros a totes les actuacions previstes al Corredor

11/10/2011

El Ministeri de Foment rep les obres de condicionament de la sala d'assajos del Teatre Principal d'Olot

El Ministeri de Foment ha rebut les obres de la III fase de reforma del Teatre Principal d'Olot (Girona), que han comprès el condicionament de la sala d'Assaigs. Foment, al seu torn, ha lliurat les obres a l'Ajuntament. L'actuació s'inscriu en el programa de recuperació de Teatres Històrics de la Secretaria d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes.

Presentació de Montserrat Garcia Llovera com a Delegada del Govern a Catalunya
10/10/2011

Presentació de Montserrat Garcia Llovera com a Delegada del Govern a Catalunya

Montserrat Garcia Llovera fixa com a eixos de treball de la Delegació del Govern la millora en el servei al ciutadà i la cooperació amb les altres administracions. Garcia Llovera, que fins ara ha estat la Subdelegada del Govern a Barcelona, exercirà de Delegada en substitució de Joan Rangel, segons va aprovar el Consell de Ministres el passat divendres, 7 d’octubre.

05/10/2011

Foment agraeix a la Generalitat que col.labori en la promoció comercial de l'aeroport de Reus i recorda que li ha ofert la constitució d'un Comitè de Rutes

El Ministeri de Foment vol expressar el seu agraïment a la Generalitat per la disposició que avui ha mostrat per col.laborar en la promoció de rutes i gestió comercial de l'Aeroport de Reus.

05/10/2011

Quatre centres de recerca catalans aconsegueixen el distintiu de recerca d'excel·lència Severo Ochoa

L'acreditació tindrà una validesa de quatre anys i proporcionarà un milió d'euros anuals a cada un dels centres seleccionats, que es beneficiaran a més d'accés preferent a instal.lacions científiques, flexibilitat en la contractació d'investigadors o capacitat d'atracció de mecenatge

04/10/2011

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.071.406

La taxa interanual de l'afiliació a la Comunitat de Catalunya va regristrar el passat mes un -1,85%, xifra que suposa una variació de -57.921 afiliats .

Pajin
03/10/2011

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat inaugura el VII Congrés Europeu de Medicina Tropical i Salut Internacional

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha inaugurat avui a Barcelona el VII Congrés Europeu de Medicina Tropical i Salut Internacional. En la seva intervenció la ministra ha assenyalat que mirar a les malalties tropicals és mirar a les desigualtats del món, ja que els mil milions d'éssers humans que pateixen les malalties tropicals no ateses suficientment són pràcticament els mateixos éssers humans que amb prou feines tenen un euro al dia per sobreviure.

03/10/2011

José Blanco signa quatre convenis per a la rehabilitació i restauració del patrimoni històric de Catalunya

S’intervindrà a l'Hospital de Santa Creu i Cant Pau (Barcelona), en la Torre del Castell d'Ivorra (Lleida), en l'Església de Santa Maria de Vallbona de les Monges (Lleida), ia l'edifici de la castlania ( Cambrils, Tarragona). El Ministeri de Foment destinarà 1,6 milions d'euros a aquestes actuacions

El Subdelegat del Govern a Tarragona presideix l’acte del Dia de la Policia
03/10/2011

El Subdelegat del Govern a Tarragona presideix l’acte del Dia de la Policia

Durant l’acte, al que han assistit diverses autoritats, comandaments, i efectius dels cossos policials, s’han lliurat diverses condecoracions a funcionaris i funcionàries del Cos Nacional de Policia, així com reconeixements públics a les Policies Locals de Vila-seca i Alcanar.

Font: El Periódico
03/10/2011

Joan Rangel destaca la importància de la col•laboració i la cooperació en la seguretat

Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, ha presidit els actes de celebració del Dia de la Policia a Barcelona. A l’acte ha estat acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i pel Cap Superior de Policia de Catalunya, Narcís Ortega.