El Consell d'Administració de ACUAES autoritza la licitació del contracte per a la redacció del projecte de la depuradora de Ca’n Picafort i l'emissari submarí de Santa Margalida

30/03/2023

El Consell d'Administració de ACUAES autoritza la licitació del contracte per a la redacció del projecte de la depuradora de Ca’n Picafort i l'emissari submarí de Santa Margalida

La nova EDAR disposarà d'un sistema de reutilització per a la totalitat del volum d'aigua depurada, preveient-se un emissari que conduirà el cabal depurat no reutilitzat fins a una zona desproveïda de posidònia situada en la badia de Alcúdia, a 3,5 quilòmetres de la platja de Son Bauló

Està previst que les obres siguin cofinançades en un 80% pels fons Next Generation de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència


El Consell d'Administració de la societat mercantil estatal Aigües de les Conques d'Espanya, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha autoritzat els plecs i la licitació del contracte de serveis d'assistència tècnica per a l'elaboració de l'estudi d'alternatives, els estudis ambientals i la redacció dels projectes constructius de la depuradora de Ca’n Picafort i de l'emissari submarí de Santa Margalida, a l'Illa de Mallorca.

El pressupost de licitació del contracte ascendeix a 711.071 euros i el termini màxim per a l'execució dels treballs és de 12 mesos.

L'actuació, que va ser declarada d'interès general de l'Estat i la inversió del qual està previst que abast els 19,5 milions d'euros, inclou la construcció d'una xarxa de col·lectors que transportaran els abocaments des de Ca’n Picafort fins a una nova EDAR, amb tractament biològic de fangs actius i situada en el marge esquerre del Torrent de Son Real, o Són Bauló, així com un nou emissari terrestre i submarí que conduirà el cabal depurat no reutilitzat fins a una zona desproveïda de posidònia situada en la badia de Alcúdia, a uns 3,5 quilòmetres de la platja de Son Bauló.

La nova EDAR disposarà d'un tractament terciari que permetrà la reutilització de la totalitat del volum d'aigua depurada. Es preveu disposar una impulsió fins a una bassa per a emmagatzematge d'aquest cabal que permeti regular la seva utilització en usos de reg i aigualeig.

Tenint en compte l'escàs termini que resta de vigència de la DIA, publicada en el BOE núm. 161, de 7 de juliol de 2017 i amb una pròrroga concedida fins al 23 de juny de 2023, es preveu l'elaboració d'un nou estudi d'impacte ambiental, que permeti tramitar, de manera conjunta, la solució finalment projectada (col·lectors, estacions de bombament d'aigües residuals, EDAR, bassa de regulació i emissari). Tots els condicionants que es puguin derivar d'aquest nou estudi d'impacte ambiental seran considerats en els projectes referits amb anterioritat a la seva aprovació.

Està previst que les obres siguin cofinançades en un 80% pels fons Next Generation de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.