Traslladen a la península els migrants arribats en embarcacions aquest cap de setmana a les Illes

05/09/2019

  • Avui, dijous, han sortit del Port de Palma 17 dels migrants rescatats en aigües espanyoles la matinada del dilluns.
  • Ahir, de matinada, es va noliejar un avió per traslladar a 58 dels migrants arribats en 4 embarcacions a Eivissa aquest cap de setmana.

Palma, 5 de setembre de 2019.  Ja s’han traslladat a la península els migrants que varen arribar a les Illes en diverses embarcacions al llarg d’aquesta setmana. Avui dematí han sortit del Port de Palma, amb custòdia policial, 17 de les 18 persones que foren rescatades pel buc de passatge francès Mediterraneé la matinada del dilluns en aigües espanyoles. Varen ser desembarcats en el Port d’Alcúdia per la llanxa de Salvament Marítim Salvamar Saiph el migdia del dilluns. Ahir, la Policia Nacional va passar a disposició judicial els 18 migrants. Un d’ells va assegurar que era menor d’edat. Les proves radiològiques varen confirmar aquest fet i aquesta persona ja ha estat posada a disposició del Consell de Mallorca per ingressar en un centre per a menors. Els 17 migrants restants han sortit cap a la península i seran distribuïts en dos Centres d’Internament d’Estrangers de València i Madrid.

Es nolieja un vol especial pels migrants d’Eivissa

La Policia Nacional ha noliejat un vol especial per traslladar a la península els migrants arribats en 4 embarcacions al llarg del cap de setmana a Eivissa. Es va prendre aquesta decisió davant la magnitud i complexitat logística del dispositiu i per garantir la seguretat dels migrants i dels agents.

L’avió va sortir el dimecres de matinada i es traslladaren a 58 dels migrants realitzant dues escales sense que es produís cap incidència. La primera escala es va fer a València, on es varen internar a 18 d’ells a un CIE d’aquesta ciutat. La segona escala va ser a l’aeroport de Madrid-Barajas “Adolfo Suárez” per traslladar a les altres 40 persones que foren internades a un CIE de la capital espanyola.

Per dur a terme el trasllat, venien desplaçats en el mateix avió agents de la Unitat Central d’Expulsions i Repatriacions i agents de la Unitat d’Intervenció Policial de Madrid.