Arriben al Port d'Alcúdia 18 migrants interceptats en aigües espanyoles

02/09/2019

  • Els migrants asseguren que porten 4 dies a la deriva per un tall de combustible.
  • Van llançar una bengala i van ser albirats per un buc. Posteriorment, van ser rescatats per un buc de passatge.
  • Una llanxa de Salvament Marítim els ha recollit del vaixell francès i els ha portat fins al Port d'Alcudia, on han desembarcat.

Palma, 2 de setembre de 2019. A les 4 de la matinada, el buc mercant Clyde Fisher reporta a Salvament Marítim que ha vist una bengala vermella a 63 milles al sud-sud est de Cap Salines i que li ha semblat veure una petita embarcació. Des de Salvament Marítim se li instrueix que vagi cap a la zona. El Clyde Fisher es posa en contacte amb el buc de passatge Mediteraneé que feia la ruta Alger-Marsella i es decideix que sigui aquest últim el que realitzi el rescat en disposar de mitjans més idonis.

Sobre les 5:30 del matí. el creuer Mediterraneé aconsegueix rescatar als ocupants d'aquesta embarcació, d'uns 6 metros d'eslora. Són en total 18 homes. Relaten que van sortir d'Algèria amb destinació a les Balears. Segons aquestes persones, 4 dies enrere van tenir un tall de combustible i van estar a la deriva des de llavors. El metge de bord del Mediteraneé els fa una primera exploració mèdica, segons la qual no es detecten problemes de salut.

El buc de passatge anava rumb a Marsella, però com el rescat s'ha efectuat en aigües SAR espanyoles, ha modificat el seu rumb dirigint-se al port segur més pròxim per desembarcar als migrants, el Port d'Alcudia.

En coordinació amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, les 18 persones han estat transbordades a l'embarcació de Salvament Marítim Salvamar Saiph que procedirà al seu trasllat al port d'Alcudia. L'operació està sent dirigida per l'Institut Armat. Una vegada arribin a port, seran transportats per la Policia Nacional a la Prefectura Provincial on es posarà en marxa el procediment de tornada al seu país.

13 dels migrants han dit procedir d'Algèria, 4 de Marroc i 1 Tunísia. 8 d'ells diuen ser menors d'edat.