Delegacions del Govern
- Delegacions del Govern
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
Salvament Marítim va coordinar el rescat de 2.295 persones a Catalunya en 2024

15/01/2025
- El delegat del Govern visita el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona des d'on es van coordinar 610
Tarragona, 15 de gener de 2025.- El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat avui el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Tarragona, on ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions i els recursos amb els quals es gestionen les emergències marítimes en la costa catalana.
En resposta als periodistes que ha atès sobre el buc Punta Major, ha explicat que en 2024, els Centres de Salvament Marítim de Catalunya “van coordinar el rescat, l'assistència o la cerca de 2.295 persones (1.685 a Barcelona i 610 a Tarragona), en un total d'1.003 actuacions marítimes”.
Prieto ha explicat que “la majoria d'incidències van estar relacionades amb la nàutica d'esbarjo, 505 emergències en total, i que es van realitzar 8 actuacions de protecció del medi ambient marí”. “En total, 506 embarcacions d'esbarjo, 35 bucs mercants i 38 pesquers han estat implicats en aquests incidents”, ha destacat.
A més, ha subratllat l'eficàcia del Centre en la resposta davant incidents en l'entorn marítim, destacant que “el temps de resposta des que es rep una alerta fins a l'activació de les unitats marítimes és de tan sol 20 minutos, i de 15 minuts si es requereix activar l'helicòpter”. D'altra banda ha destacat que des del Centre de Coordinació de Salvament de Tarragona, es van controlar 2.412 vaixells en les entrades i sortides del port
MITJANS I EFECTIUS A TARRAGONA
El delegat també ha fet esment als recursos i dotacions disponibles per atendre aquestes emergències: “A Tarragona, Salvament Marítim compta amb embarcacions d'intervenció ràpida com la ‘Salvamar *Formalhaut' i la ‘Salvamar Achemar', així com un helicòpter ‘*Helimer' amb base a Reus i un remolcador de salvament, el ‘Punta Major'”, ha relatat.
“Tot això ha estat possible gràcies al compromís del Govern d'Espanya amb la seguretat marítima i a l'esforç i dedicació dels professionals que treballen al Centre de Coordinació de Salvament Marítim, que han comptat amb els millors mitjans per fer front a qualsevol emergència”, ha destacat Prieto.
Per finalitzar, el delegat ha explicat que “en total, al voltant de 80 persones han treballat per torns al Centre de Coordinació de Tarragona”, recolzats per les embarcacions pneumàtiques de la Creu Vermella en Riumar, L'ametlla i Tarragona. “Aquest treball conjunt ha permès oferir una resposta ràpida i eficaç en la seguretat dels nostres mars”, ha conclòs.
AUTORITAT PORTUÀRIA
Prèviament, el delegat ha mantingut una reunió amb el president del Port de Tarragona, Santi Castellà, amb qui ha abordat la situació i les actuacions que duu a terme la infraestructura portuària.
En aquesta reunió han abordat assumptes estratègics per al port de Tarragona com el nou contradic de “Ponent”, així com de les necessitats energètiques que es derivessin de l'atracció al port de la indústria electrointensiva.