Els joves nascuts el 2006 podran sol·licitar el Bo Cultural Jove 2024 a partir d'avui

Els joves nascuts el 2006 podran sol·licitar el Bo Cultural Jove 2024 a partir d'avui

17/06/2024

  • Les persones que aquest any hagin complert o compleixin 18 anys poden sol·licitar-ho a la web www.bonoculturajoven.gob.es des d'avui fins al 16 de setembre
  • Els beneficiaris disposaran d'una targeta prepagament amb 400 euros que podran destinar a productes culturals en format físic, productes digitals i arts escèniques Des de la data de concessió, podran fer ús del Bo durant tot un any en els establiments adherits al programa, més de 3.300 en tota Espanya

17-juny-2024.- El Bo Cultural Jove, programa impulsat pel Ministeri de Cultura, arrenca la seva tercera edició. A partir avui, les persones nascudes en 2006 poden sol·licitar aquesta ajuda de 400 euros que podran destinar a l'adquisició i gaudi de productes, serveis i activitats culturals. Per sol·licitar-ho, els joves que hagin complert o vagin a complir 18 anys en 2024 han de registrar-se i realitzar el procediment de sol·licitud a la web www.bonoculturajoven.gob.es fins al proper 16 de setembre.

Serà imprescindible que, prèviament, els interessats obtinguin una d'aquestes tres formes d'identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic (que es pot sol·licitar i obtenir per *videollamada), Cl@ve amb registre avançat (de forma presencial i per a aquells que no hagin complert encara els 18 anys) o bé el Certificat digital. Els joves interessats a sol·licitar el Bo Cultural Jove poden realitzar el tràmit personalment o a través de la representació d'un adult, per a això cal adjuntar el formulari de representació descarregable a la pàgina web, correctament signat pel beneficiari. En aquests casos, el llibre de família no és un document acreditatiu de la representació.

A aquesta ajuda tenen dret els joves que compleixin 18 anys en 2024 que siguin de nacionalitat espanyola, posseeixin residència legal a Espanya, siguin sol·licitants d'asil, desplaçats temporals o estrangers extutelats. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, es tracta de més de 525.000 potencials beneficiaris en tot el país.

Sobre el Bo Cultural Jove

A partir de la concessió de l'ajuda, els joves disposen d'un any per utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals en els establiments adherits, que ja superen els 3.300 en tota Espanya. El Bo Cultural Jove funciona amb una targeta de prepagament que el beneficiari pot tenir de forma virtual en el seu mòbil o rebre de forma física al seu domicili. Amb aquesta targeta pot gaudir d'experiències i productes culturals, que es divideixen en tres trams per afavorir la diversificació de la despesa, amb la següent distribució:

➢ 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos.

➢ 100 euros per a productes digitals, com a subscripcions a plataformes, premsa digital, *podcast o videojocs en línia.

➢ 200 euros per a arts escèniques: teatre, òpera, cinema, dansa, museus...

L'objectiu del Ministeri de Cultura amb aquesta iniciativa té un doble sentit: d'una banda, mostra l'interès d'un ampli espectre de la població jove espanyola per la cultura, que aquesta iniciativa ajuda a @fidelizar com a públic i consumidor cultural amb vista al futur; i, d'altra banda, ofereix un respatller addicional al sector cultural per recuperar-se de la crisi.

Convocatòria 2024

El Bo Cultural Jove està regulat pel Reial decret, amb vigència indefinida, que el Consell de Ministres va aprovar el 21 de març de 2023, a proposta del ministre de Cultura. Igual que en les dues anteriors convocatòries, compta amb una dotació de 210 milions d'euros als Pressupostos Generals de l'Estat prorrogats. En 2022, primer any de vigència d'aquesta iniciativa, van obtenir el Bo Cultural Jove un total de 277.607 persones en tota Espanya i en 2023, va ascendir a 319.237 beneficiaris