Inici > Delegacions > Delegacions del Govern > Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma de Catalunya > Actualitat > Notes de premsa > Notes > 2022 > Noviembre > La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb els reconeixements Meninas 2022
Delegacions
- Delegacions
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb els reconeixements Meninas 2022
22/11/2022
- En aquesta 10ª edició, el reconeixement *Meninas 2021 per tota Catalunya ha recaigut en Lucía Avilés, magistrada i experta en violència de gènero
- El llirament tindrà lloc dimarts que ve 29 de novembre a l'Auditori de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)
Barcelona, 22 de novembre de 2022.- La Delegació del Govern a Catalunya commemorarà, un any més, sent aquesta el seu 10ª edició, el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb el llirament dels reconeixements Meninas 2022, dimarts que ve 29 de novembre a les 18h a l'Auditori de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).
L'acte estarà presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que estarà acompanyada pels subdelegats del Govern a les quatre províncies catalanes.
Els reconeixements Meninas destaquen la labor de les organitzacions i persones compromeses amb l'erradicació de la violència masclista en les seves diferents manifestacions.
Aquest any, la distinció amb el reconeixement Meninas 2022 per tota Catalunya ha recaigut en Lucía Avilés, magistrada i sòcia fundadora d'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya.
Además de este reconocimiento, se entregarán 4 distinciones más, una para cada provincia catalana. En Barcelona, se distinguirá a la Asociación feminista sin ánimo de Lucro, “La Sur”; en Girona, a Creu Roja Catalunya; en Tarragona a l´Associació Infància Robada “El Vendrell”; y en Lleida, al proyecto de Artterapia de Maria Letizia Cipriani.
Aquest acte se sumeixi a altres iniciatives que organitza la Delegació del Govern per commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona en el marc del Pacte d'Estat del Govern d'Espanya.
Demà dimecres, M. Eugènia Gay, es reunirà en la Delegació del Govern amb la presidenta i la directora de la Pataforma Unitària contra els Violències de Gènere per conèixer de primera mà la tasca que realitzen diàriament, així com per intercanviar impressions i emplaçar-se a treballar de manera conjunta en l'erradicació d'aquesta xacra.
El divendres, 25-N, la Delegació del Govern se sumeixi a l'acte institucional i lectura del manifest, subscrit per les diferents administracions públiques.
Paral·lelament, durant la setmana del 22 de novembre, les subdelegacions del Govern també han programat diferents activitats.
INFORMACIÓ RECONEIXEMENTS MENINAS 2022
- Sobre la condecoració:
La “Menina” és una escultura de forja que elaboren les internes dels centres penitenciaris i que reprodueixen la ‘*Menina' de Velázquez.
- Informació Reconeixements *Meninas 2022
- Catalunya: Lucía Avilés
Magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona, del Jutjat penal nº 2 de Mataró. Experta en violència de gènere, comunicadora i formadora, i, amb una praxi judicial compromesa judicialment amb la Iniciativa Legislativa Judicial per la qual va exposar les raons per a la tipificació en el Codi Penal de la Violència Econòmica com a modalitat de Violència de Gènere, una sentència pionera a Espanya.
Compromesa en la defensa dels drets humans i en l'assessorament en processos legislatius tant en Catlaunya com en el Parlament Europeu en la llei de violència masclista.
Treballa diàriament per a visibilitzar una justícia més feminista.
- Província de Barcelona: Associació ‘La Sud'
Associació feminista sense ànim de lucre fundada en 2016. La Sud és titular de Feminicidio.net. -Marca Nacional nº.2964287- i de tots els seus projectes associats: les seves bases de dades del *feminicidio i la violència sexual a Espanya (www.geofeminicidio.com, www.geoviolenciasexual.com), la seva Plataforma de Formació en línia, el seu portal web (www.feminicidio.net), la pàgina web Feminicidi.cat i les seves xarxes socials.
- Província de Girona: Creu Roja Girona
Àmplia i dilatada experiència a ajudar als més vulnerables, sempre sota el paraigua dels principis d'Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Universalitat i Unitat.
Treballen en diversos projectes d'emprenedoria, orientació laboral i apoderament de les dones i fills i filles que han sofert, sofreixen o poden sofrir una situació de violència de gènere.
En els casos de les víctimes de violència de gènere reben ajuda jurídica, assistència psicològica i se'ls fa un seguiment de cada cas de manera individualitzada per reparar, regular i revertir la seva condició de víctima i oferir-los una recuperació integral.
També aquest any s'han bolcat i han donat resposta en l'acolliment de refugiats que han arribat a la província per causa del conflicte d'Ucraïna.
- Província de Lleida: Artteterapia Maria Letizia *Cipriani
Impulsora d'un projecte de Arteterapia *Transdisciplinaria l'objectiu del com és que dones que han sofert o sofreixen situacions de violència masclista puguin vehicular els seus sentiments a través de diferents formes artístiques.
L'art teràpia com a motor i vehicle de defensa emocional. Maria Letizia Cipriani és terapeuta d'art “expressiu i docent”, formada en l'Institut de *rteterapia Transdisciplinar de Barcelona (IATBA) en col·laboració amb la European Graduate School (EGS) a Suïssa.
- Província de Tarragona: Associació Infància Robada “el Vendrell”
Entitat vinculada a les Germanes Carmelites Missioneres *Teresianas, es va crear a la fi de l'any 2020 per donar continuïtat a l'obra que realitza l'entitat nascuda fa més de 30 anys en Argentina. El seu objectiu és donar visibilitat i conscienciar a la societat sobre el tràfic de persones i els drets humans.
La seva missió és l'acolliment i acompanyament de persones que han estat víctimes o que han sobreviscut al tràficde persones en totes les seves variants. L'entitat gestiona centres d'acolliment, com el ‘María i Josep', que es va inaugurar en 2021.