La delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, realitza una visita institucional a Lleida

La delegada del Govern, Maria Eugènia Gay, realitza una visita institucional a Lleida

24/02/2022

  • Tendeix la mà a l'alcalde de Lleida. Miquel Pueyo, per “treballar per la riquesa i el progrés de la ciutat i el territori”, i destaca la vocació i el servei públic del consistori

Lleida, 24 de febrer de 2022.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha realitzat aquest dijous una visita de caràcter institucional a Lleida, on s'ha reunit amb representants de les administracions i amb diversos agents del sector agrari.

A la seva arribada, ha estat rebuda pel subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha realitzat una visita a la Subdelegació i han mantingut una reunió de treball on han abordat assumptes d'interès per als lleidatans.

Tots dos han posat en valor la resolució provisional de la primera convocatòria d'ajudes supramunicipals per descarbonizar i digitalitzar la mobilitat urbana amb els Fons Europeus de Recuperació, i en concret, un dels projectes seleccionats per l'Ajuntament de Lleida que impulsarà la mobilitat de la ciutat i para al que el Govern destinarà 6,3 milions d'euros.

Gay ha posat en valor les polítiques que realitza el Govern d'Espanya, a través del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital en l'impuls de la comunicació i la connectivitat, multiplicant les inversions del Programa Únic Banda Ampla i les polítiques d'habitatge, a través de la Llei de l'habitatge, entre altres assumptes.

Amb el subdelegat han abordat la preocupació que suposa per al Govern el fenomen de la despoblació i han subratllat el compromís de l'Executiu amb el Repte Demogràfic i, en aquest sentit, ha destacat que en el marc del Pla 130 del Govern d'Espanya -que consta de 130 mesures per abordar el Repte Demogràfic-, les convocatòries del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència incorporen una discriminació positiva per a municipis de menys de 5.000 habitants.

Per això, han subratllat la importància de l'oportunitat que suposa la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern 2030 per a totes aquestes poblacions per la seva promoció com a marca i la seva consolidació com a destinació turística; i ha ressaltat les inversions i. instal·lacions i infraestructures que pot portar aquest esdeveniment.

“Els JJOO són un bon projecte per al Pirineu en el seu conjunt i per als pobles del seu entorn. La candidatura ha de ser un motor d'impuls econòmic per a la zona”, ha reflexionat la delegada i ha insistit en el compromís del Govern amb el Repte Demogràfic.

Un repte que cerca “garantir la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans i ciutadans, independentment d'on visquin” i revertir situacions com la despoblació, l'envelliment, els efectes de la població flotant, la *masculinización del territori i la *sobrepoblación estacional, entre uns altres.

VISITA A l'AJUNTAMENT

Després de saludar als treballadors de la Subdelegació, Gay ha realitzat juntament amb el subdelegat, una visita institucional a l'Ajuntament de la ciutat, on ha estat rebuda per l'alcalde, Miquel Pueyo, amb qui ha realitzat una visita al consistori, ha saludat a representants del ple municipal i, més tard, ha signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament.

Després d'això, ha mantingut una reunió institucional amb el primer edil al que Gay ha tendit la mà per “treballar per la riquesa i el progrés de la ciutat i el territori”, i ha destacat la vocació i el servei públic de la corporació per promoure l'economia, la cultura i la història de la ciutat.

VISITA A la DIPUTACIÓ

Després, s'han dirigit a la Diputació de Lleida on han estat rebuts pel president de l'ens supramunicipal Joan Talarn i han mantingut una reunió amb membres de la Diputació, en la qual ambdues administracions han posat el focus en la necessitat d'abordar la despoblació que sofreixen molts municipis de la província i s'han conjurat a “cercar solucions” junts.

La delegada ha reiterat el seu compromís amb el Repte Demogràfic que cerca revertir la situació de despoblació en una província que compta amb 165 municipis de menys de 1000 habitants i amb 122 amb menys de 500, que suposen, aquests últims, gairebé la meitat del total de la província.

VISITA A AITONA I REUNIÓ AMB EL SECTOR AGRARI

Més tard, la delegada s'ha desplaçat al municipi d'Aitona on ha estat rebuda per l'alcaldessa, Rosa Pujol, ha signat en el llibre d'honor i ha pogut compartir impressions amb la primera edil i amb altres representants del seu consistori.

Juntes han visitat els camps de fruita en flor de la zona del municipi, d'una província que concentra el 82% de cultius de la fruita dolça de Lleida i en un emplaçament que està sabent impulsar l'atractiu turístic pels seus paisatges florits; un projecte que la delegada ha volgut recolzar i que, si bé es va veure truncat per la pandèmia, ara ha tornat a prendre impuls i compte ja, en aquesta temporada, amb més de 6.000 visites guiades programades.

També s'ha reunit amb membres de la cooperativa Fruitona, que compta amb més de 600 empleats i des de 1985 agrupa a una part dels agricultors del municipi, amb els quals ha tractat les necessitats del sector.