Delegacions
- Delegacions
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
Catalunya rep 12,9M€ dels fons europeus del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere per a combatre aquesta xacra
16/02/2022
- El Ministeri d'Igualtat destina un total de 307 milions d'euros a les CCAA per al desenvolupament de polítiques feministes i de lluita contra la violència
- Es redueixen en un 55% els terminis d'aprovació, alguna cosa fonamental per arribar a temps en la lluita contra la violència masclista i en la promoció de les polítiques de coresponsabilitat i repartiment de cures
- M. Eugènia Gay ha destacat “el compromís del Govern en la lluita contra la violència masclista”, i ha ressaltat “la indispensable col·laboració entre administracions per posar fi a aquesta xacra”
Barcelona, 16 de febrer de 2022.- El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta del Ministeri d'Igualtat, la transferència de 307 milions d'euros a les CCAA i les ciutats de Ceuta i Melilla, perquè les polítiques feministes i de lluita contra la violència de gènere arribin a tot l'Estat al més aviat possible.
Catalunya rep 12.966.501 milions d'euros en els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, sent la segona CCAA que més diners rep.
M. Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, ha posat en valor “l'esforç del Govern a reduir els terminis d'aprovació en un 55% perquè els fons arribin el més ràpid possible a tot el territori”
Aquest any, gràcies a l'agilitació impulsada pel Ministeri d'Igualtat, tant els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (PEVG) com els de el Pla Corresponsables i els de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, arribaran amb mesos d'antelació respecte a anys anteriors a les CCAA. Mai s'havia produït aquest repartiment de fons a principis del primer trimestre
Aquesta estratègia d'agilitació ha permès reduir en un 55% els terminis d'aprovació aconseguits en 2021 a fi de permetre un desplegament molt més ràpid de les polítiques de lluita contra les violències masclistes i de coresponsabilitat. Igualtat es reafirma així, en la seva obstinació que les polítiques feministes siguin una qüestió d'Estat i per tant de màxima urgència per resoldre els problemes de les dones en tot el territori.
Distribució
La transferència de 307 milions d'euros consignats al pressupost de despeses de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere per a transferències a les CCAA i les ciutats de Ceuta i Melilla, i que s'haurà d'aprovar aquest mes en el ple de la Conferència Sectorial, quedarà distribuïda en 190 milions d'euros per al Pla Corresponsables i 117 milions d'euros del PEVG i de programes de suport i assistència integral a víctimes.
El Pla Corresponsables finançarà projectes promoguts per les CCAA i les ciutats de Ceuta i de Melilla, a través dels òrgans competents en matèria d'igualtat, per al desenvolupament d'actuacions i/ o prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills de fins a 16 anys d'edat mitjançant la creació de borses de cura professional, la creació d'ocupació de qualitat en el sector de les cures i l'engegada d'un sistema d'acreditació de competències professionals adquirides a través de l'experiència professional o vies no formals. A més, entre les millores introduïdes aquest any existirà la possibilitat que les CCAA facin convenis amb les *AFAS per desenvolupar polítiques de conciliació.
Per la seva banda, els fons que es transfereixen a través del PEVG i programes de suport i assistència integral a víctimes, donen compliment a la mesura 207 del PEVG, i seran destinats per les CCAA i les ciutats de Ceuta i Melilla a projectes o programes de lluita contra la violència contra la dona per raó de gènere, desenvolupats en l'àmbit de les seves respectives competències. En aquest sentit, a partir d'aquest any, les CCAA també podran finançar les activitats d'entitats que treballen als territoris, adaptant el contingut del dictamen del PEVG aprovat el passat 25 de novembre.