Catalunya rep 8,8 milions d'euros per a projectes d'innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera

Catalunya rep 8,8 milions d'euros per a projectes d'innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera

17/12/2021

Catalunya rep 8,8 milions d'euros per a projectes d'innovació i sostenibilitat en la indústria manufacturera

  • S'han beneficiat 11 projectes que mobilitzaran més de 12,3 milions d'euros.
  • L'empresa Alier tindrà una ajuda pública de 3 M€, i la Companyia Espanyola de Laminació, amb 2,5 M€.

Barcelona, 17 de desembre de 2021.- El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha adjudicat aquest any 8,8 milions d'euros a projectes d'innovació i sostenibilitat en l'àmbit de la indústria manufacturera corresponents a la convocatòria de 2021.

Aquesta convocatòria forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i està cofinançada amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europa. S'han beneficiat un total d'11 projectes que mobilitzaran inversions per valor de més de 12,3 milions d'euros. Catalunya és la segona comunitat autònoma que més ajudes rep, per darrere d'Andalusia.

Per a la Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “aquestes inversions contribueixen al procés de modernització de la indústria catalana i milloren la seva competitivitat internacional. Per al Govern és una prioritat la reindustrialització de Catalunya i estem desplegant una ambiciosa agenda de política industrial activa que va a contribuir a modernitzar i fer més resistent i competitiu el nostre model productiu a través de la transformació digital, l'economia verda i la innovació. Una agenda que té una important contribució a la cohesió territorial”.

Aquesta actuació pretén recolzar l'impuls tecnològic a empreses i sectors industrials amb gran efecte tractor sobre altres activitats auxiliars i complementàries, així com a les cadenes de valor estratègiques.

Els projectes aprovats contribuiran al compliment de les fites i objectius globals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR) del Govern aprovat per la Comissió Europea.

Els projectes que més volum d'ajudes han rebut corresponen a les següents empreses:

  • ALIER, S.A. con el proyecto “Reducción del consumo de agua fresca en el proceso productivo”.  3 M€
  • COMPAÑIA ESPANYOLA DE LAMINACIÓ S.L.  amb el projecte “Pla d'innovació i sostenibilitat de CELSA per promoure l'economia circular i reduir les emissions de CO2 amb 2.5 M€.
  • ACEBSA, AÏLLANTS, CONDUCTORS ESMALTATS I VERNISSOS, S.A.      amb el projecte “Implementació de noves solucions per a l'esmaltat de platines” amb 728.000 euros.*TEXIA *FINISHING, S.A. amb el projecte per a la transició energètica i la neutralitat ambienta” amb 674.044 euros.
  • BOADAS 1880, S.A,amb el projecte “Primers passos cap a la neutralitat climàtica: Pla d'innovació i sostenibilitat Boadas 2023” amb 606.085 euros.

Per a més informació de la línia d'ajudes:

Ayudas a planes de innovación y sostenibilidad en el ámbito de la industria manufacturera en el año 2021 (IDI)

https://www.mincotur.gob.es/portalayudas/ayudas-idi/concesion/2021/paginas/resolucion.aspx