Inici > Delegacions > Delegacions del Govern > Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma de Catalunya > Actualitat > Notes de premsa > Notes > 2021 > Febrero > El Ministeri d'Indústria posa en valor la participació de les empreses i pimes catalanes en els projectes que es finançaran a través dels fons europeus
Delegacions
- Delegacions
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
El Ministeri d'Indústria posa en valor la participació de les empreses i pimes catalanes en els projectes que es finançaran a través dels fons europeus
03/02/2021
- El secretari general d'Indústria i Pime i la delegada del Govern a Catalunya desgranen els detalls d'accés als fons *Next *Generation
- La Delegació organitza un encontre digital amb mitjans de comunicació i més de 70 representants del sector de la indústria i les pimes de Catalunya
Barcelona, 3 de febrer.- El secretari general d'Indústria i Pime, Raül Blanco, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, han posat en valor la participació de les empreses i pimes catalanes en els projectes que es finançaran a través dels fons europeus. En un encontre organitzat per la Delegació del Govern a Catalunya amb mitjans de comunicació i més de 70 representants del sector, Raül Blanco ha detallat l'accés als fons Next Generation per a indústries i pimes, amb els quals el Ministeri preveu invertir 6.000 milions d'euros en projectes que, entre uns altres, compleixin aquests requisits:
- Que hi hagi una empresa líder vertebradora i com a mínim 5 entitats participants, almenys el 40% pime i totes elles vàlidament constituïdes a Espanya.
- Que una de les entitats sigui proveïdora de coneixement i tingui la capacitat tècnica i organitzativa suficient per realitzar les activitats de R+D+i del projecto tractor.
- Que el proyecto sea vertebrador territorial y tenga impacto en más de una CCAA.
- Que busque la eficiencia energética, mejorar la sostenibilidad de su proceso o producto, la descarbonización de su actividad, la incorporación de aspectos de economía circular, el mejor aprovechamiento de recursos o la digitalización de la cadena de valor.
- Els beneficiaris han de participar en el cofinançament del projecte.
- El pressupost mínim dels projectes serà de 40 milions d'euros.
Sota aquests requisits, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha rebut 750 sol·licituds d'empreses i pime després de la consulta pública oberta per identificar projectes tractors que serviran d'orientació per recaptar la informació imprescindible que permeti desenvolupar les línies estratègiques i guiar les convocatòries per finançar projectes, subjectes a tot moment als criteris de publicitat, concurrència, transparència i no discriminació.
Raül Blanco ha explicat que entre aquestes 750 sol·licituds hi ha moltes d'empreses catalanes, amb les quals el Ministeri té una relació fluïda i directa: “Estem en contacte amb elles i saben que ens tenen per resoldre qualsevol dubte”, ha destacat el secretari general d'Indústria i Pime. En l'àmbit de la indústria i les pime, les convocatòries d'ajudes les realitzarà el Ministeri i es publicaran en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), sent les empreses i les pimes les úniques beneficiàries. “Qualsevol exercici paral·lel té la utilitat que té. Es tendeix a generar confusió sobre qui és el beneficiari i com es gestiona”, ha afegit.
Per la seva banda, la delegada del Govern a Catalunya ha posat en valor “l'esforç del president del Govern per aconseguir els 140.000 milions que rebrà Espanya dels fons europeus”, així com la seva aprovació al Congrés dels Diputats “a pesar que no tots els partits van votar a favor. Per sort, la ciutadania no es va a veure perjudicada per aquests vetos de certs partits perquè finalment es van aprovar i veuran la llum”, ha conclòs Teresa Cunillera.
Reactivació Industrial
La reactivació industrial és un dels objectius troncals del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, que mobilitzarà a Espanya 140.000 milions d'euros durant els propers anys i que es recolza sobre 10 grans palanques per a la recuperació, sent una d'elles la modernització i digitalització del teixit industrial i de la pime. Tant Teresa Cunillera com Raül Blanco han coincidit a destacar que els fons són un gran impuls per al sector industrial, tenint en compte que rebrà el 17,1% del total de fons que es destinaran a la reconstrucció social i econòmica després de la crisi ocasionada per la pandèmia.
Enllaç per recuperar l'encontre: https://www.youtube.com/watch?v=vh4fbbm-yae