Enric Millo demana a Madrenas i al president del CE de Fira de Girona que “facin una profunda reflexió i retirin la sanció a les Forces Armades”

Enric Millo demana a Madrenas i al president del CE de Fira de Girona que “facin una profunda reflexió i retirin la sanció a les Forces Armades”

14/03/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha demanat avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i al president de la Cambra de Comerç de Girona i president del Comitè Executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, que “facin una profunda reflexió i retirin la sanció imposada a les Forces Armades, mitjançant la qual prohibeixen la seva participació en les properes tres edicions del saló Expojove”. “Estic totalment en desacord amb aquesta sanció, que es basa en què l’any passat els militars van participar a l’Expojove amb uniforme, incomplint amb el codi ètic de Fira de Girona”, ha afegit.

En declaracions als mitjans de comunicació a Roses, el delegat del Govern a Catalunya ha recordat que “la llei de Drets i Deures dels membres de les Forces Armades obliga els militars a portar l’uniforme mentre estan de servei, i únicament correspon a la ministra de Defensa decidir en quin cas no l’han de portar”. “A més, cal remarcar i deixar molt clar que l’uniforme dels militars no és un element bel·licista, i afirmar això és cínic, perniciós i demostra un total desconeixement de les Forces Armades”, ha afegit.

Així mateix, Enric Millo també ha criticat que “el codi ètic de Fira de Girona que es va aprovar el mes de desembre del 2016 va ser elaborat a mida i per encàrrec d’una alcaldessa sectària, que tenia una única finalitat: trobar una excusa per impedir a les Forces Armades participar en el saló Expojove”. “I per tot plegat, el Ministeri de Defensa està  analitzant i estudiant aquest assumpte per determinar quines accions legals es prenen contra la sanció imposada, per assegurar el compliment de la llei, perquè el ‘Codi Madrenas’ no pot estar per sobre de la llei”, ha assenyalat.

En aquesta línia, el delegat del Govern ha manifestat que “un cop més, Marta Madrenas, amb les seves accions, acaba perjudicant el conjunt de la societat, i en aquest cas els joves gironins, als qui, amb aquesta decisió, els hi treu l’oportunitat d’informar-se sobre la carrera militar, una molt bona sortida professional”. “L’estand de les Forces Armades ha estat un dels més visitats en les últimes edicions de l’Expojove, i les xifres així ho demostren: dels 6.000 joves que van visitar la Fira l’any passat, més de 1.300 van demanar informació a l’estand de l’Exèrcit”, ha recordat afegint que “ni l’alcaldessa ni el president de la Cambra de Comerç de Girona i president del Comitè Executiu de la Fira tenen dret a deixar un número tan important i rellevant de joves sense l’oportunitat de poder accedir a la informació sobre la sortida professional que és i representa la carrera militar”. I en aquest sentit, Enric Millo ha remarcat i posat en valor que “el Ministeri de Defensa ha tret aquest any 7.550 places per als joves que vulguin fer carrera professional a l’Exèrcit”.

Finalment, el delegat del Govern a Catalunya ha posat de manifest que “resulta molt sospitós que aquesta decisió es prengui quan fa uns dies també hem conegut que un dels punts de l’acord d’investidura d’ERC i JxCat, és la voluntat explícita d’eliminar i esborrar l’Exèrcit de Catalunya en els propers sis mesos”.

Visita a l'empresa Zodiac Milpro

Enric Millo ha fet aquestes afirmacions després de visitar Zodiac Milpro, una empresa amb seu a Roses que fabrica embarcacions preparades per al salvament marítim i la intervenció en catàstrofes, entre d’altres funcions. Tal i com ha explicat el delegat del Govern a Catalunya, “en aquesta empresa elaboren un producte que serveix per salvar vides i per protegir les persones i el medi ambient arreu del món”. “Els principals usuaris d’aquests productes són la Creu Roja, Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, l’Exèrcit i l’Armada, entre d’altres, totes elles institucions que es dediquen a salvar vides i a protegir-nos”, ha especificat remarcant que “són productes que tenen una important utilitat social”.