El Consell de Ministres aprova renovar els concerts educatius en les etapes d’Infantil i Secundària i iniciar els tràmits per l’abonament de la paga extra als funcionaris

El Consell de Ministres aprova renovar els concerts educatius en les etapes d’Infantil i Secundària i iniciar els tràmits per l’abonament de la paga extra als funcionaris

16/02/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha explicat avui en roda de premsa les dues decisions preses pel Consell de Ministres a l’empara de l’article 155 de la Constitució:

- La renovació de concerts educatius en les etapes d’Infantil i Secundària de Catalunya. Arribats al venciment dels quatre anys de duració dels concerts educatius en aquestes etapes als centres de Catalunya, el Govern d’Espanya ha decidit procedir a la renovació per 4 cursos més. Aquesta renovació es publicarà previsiblement a finals de la primera quinzena del proper mes de març. Són, en total, 1.956  convenis: 987 corresponents a educació Infantil i 969 corresponents a educació Secundària.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha destacat la “importància d’aquesta decisió perquè aporta tranquil·litat i normalitat al sector de l’educació concertada a Catalunya, que esperava amb impaciència aquesta notícia”.

- El Consell de Ministres, per altra banda, ha decidit convocar la Comissió Tècnica de Funció Pública de la Generalitat per tal d’aprovar la proposta de Decret Llei per procedir a l’abonament del 20% pendent devolució de la paga extra suprimida als funcionaris de la Generalitat l’any 2012.

Amb aquesta iniciativa el Govern d’Espanya dona compliment a l’Acord firmat el juny de 2017, que preveia el seu abonament per al primer trimestre de l’any 2018. Ha explicat el delegat del Govern que “aquesta mesura s’articularà mitjançant un Decret Llei que aprovarà el Consell de Ministres i haurà de convalidar el Parlament de Catalunya”.