Enric Millo destaca el "canvi de tendència de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, que repercutirà positivament sobre l’economia i la creació d’ocupació"

Enric Millo destaca el "canvi de tendència de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, que repercutirà positivament sobre l’economia i la creació d’ocupació"

07/02/2018

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha destacat avui “el canvi de tendència de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, que repercutirà positivament sobre l’economia i la creació d’ocupació”. “Durant el darrer any 2017, l’increment de passatgers ha estat del 17%, el que significa que 1.946.816 passatgers han utilitzat l’aeroport”, ha explicat destacant que “el nombre d’operacions comercials també ha incrementat en un 16,5%, amb un total de 13.805; i les operacions de transport de càrrega, que ha estat de 125 tones, també ha experimentat un increment del 144%”.

Enric Millo ha fet aquestes declaracions després de visitar les instal·lacions de l’Aeroport de Girona-Costa Brava -que aquest any celebra el seu 50è aniversari-  juntament amb el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i el director de l’aeroport, Lluís Sala.

Així mateix, el delegat del Govern ha posat en valor la “política clara de diferenciació que han liderat d’una manera eficient AENA i el director de l’aeroport, per tal de poder ampliar el nombre de companyies que operen, i avançar en la línia de diversificació i potenciació d’aquesta infraestructura”. “Ryanair continua sent el principal operador de l’Aeroport de Girona-Costa Brava amb gairebé el 74% de les operacions, però cal destacar que altres companyies com Pobeda, Jet2 o Transavia han incrementat de manera considerable el número d’operacions, fins a representar avui ja un 20% de les mateixes”, ha afegit.

D’altra banda, Enric Millo ha destacat la “certificació de qualitat de l’aeroport, no només per les enquestes dels passatgers, que el valoren molt satisfactòriament, sinó també per les certificacions tant d’AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea) com del reglament de la UE, que certifica la qualitat dels aeroports i ens situa en una garantia total de contribució a aquesta activitat amb total i absoluta seguretat operacional”.

Impacte econòmic

Pel que fa a l’impacte econòmic en consum (allotjament, restauració, comerç, et) que es calcula que ha tingut en les comarques gironines durant el 2017, aquest ha estat d’un total de 506 milions d’euros. “Tenint en compte que un 96% dels passatgers són visitants de la resta d’Espanya i passatgers internacionals, i aquesta dada garanteix presència, pernoctacions i  més consum”, ha assenyalat.

Importants inversions

El delegat del Govern a Catalunya també ha posat en valor les “importants inversions que s’estan fent a l’Aeroport de Girona-Costa Brava”. “En els darrers 10 anys s’han invertit 150 milions d’euros destinats a la seva millora, i concretament aquest 2018, la inversió serà de més d’11 milions d’euros, per tal de millorar la capacitat i la competitivitat d’aquesta infraestructura”, ha afegit, remarcant també que “els agents econòmics i socials sempre han contribuït a la potenciació d’aquest aeroport”.

Finalment, Enric Millo ha anunciat que “el proper dilluns, en un acte que tindrà lloc a Catalunya, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, explicarà el pla director de futur dels aeroports d’AENA a Catalunya, així com els plans d’inversió i desenvolupament d’activitats”.