Delegacions
- Delegacions
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
Enric Millo, a la gala Michelin: “Els millors acords es fan al voltant d’una taula”
23/11/2016
<p>El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha assistit aquesta nit a la gala de lliurament de les estrelles Michelin per a Espanya i Portugal, que s'ha celebrat a Girona i ha finalitzat amb Lasarte, de Martin Berasategui, com a primer restaurant triestrellat de Barcelona. A l'esdeveniment gastronòmic ha coincidit amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. <span style="text-decoration: underline;"><strong>"Crec que és un bon presagi", ha declarat Enric Millo, que ja a la seva presa de possessió va manifestar la intenció que aquesta nova etapa estigui marcada pel “diàleg” i la “lleialtat institucional” entre la Generalitat i el Govern central. Segons ha observat el delegat del Govern a Catalunya, “els millors acords es fan al voltant d’una taula”.</strong></span></p>
<p>Enric Millo s’ha mostrat “complagut” amb què la seva primera aparició pública en un acte de rellevància s’hagi produït a Girona, terra on ha estat lligada la seva trajectòria política. També amb l’ambient que caracteritza el lliurament les estrelles Michelin, “fora de qualsevol mena de discrepàncies”.</p>
<p>El delegat del Govern ha destacat la importància de la gastronomia com a sector estratègic per a la millora de l’economia, tant a Girona com al conjunt de Catalunya i Espanya, així com el poder d’atracció que exerceix. Al 2015 van visitar el país més de 68 milions de turistes i les xifres d’enguany són encara “més encoratjadores”, ha recordat Millo. Més de 50 milions de turistes havien visitat Espanya ja al juny i la previsió és que 2016 es tancarà per damunt dels 70 milions, una xifra rècord. El sector del turisme va aportar 124.000 milions d’euros al 2015, quantitat que representa l’11,5% del PIB espanyol.</p>
<p>“Us necessitem i comptem amb vosaltres, sou els que més i millor podeu ajudar-nos a potenciar, consolidar i donar més vàlua a la marca Espanya”, ha manifestat Millo al seu discurs, pronunciat davant l’elit de la gastronomia.</p>
<p>Lasarte, el restaurant de Martin Berasategui a Barcelona, pot presumir de ser el novè restaurant espanyol amb tres estrelles Michelin. A Catalunya, fins ara tenien aquesta distinció El Celler de Can Roca i Sant Pau, que regenta Carme Ruscadella.</p>
<p>El delegat del Govern va felicitar a Berasategui i al chef Paolo Casagrande pel seu èxit.</p>