La Delegació acull la trobada UE-Magrib sobre energies renovables

La Delegació acull la trobada UE-Magrib sobre energies renovables

22/03/2012

La Delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, va inaugurar la jornada de treball que la Delegació del Govern a Catalunya va acollir el 22 de març. Una trobada entre responsables dels governs de la Unió Europea i el Magrib sobre energies renovables que va presidir el Sotsdirector General de Relacions Energètiques Internacionals, David Pérez Méndez-Castrillón, dedicada a aprofundir en la Directiva Comunitària sobre energies renovables.

 

En la jornada de treball, organitzada pel Ministeri d'Indústria en cooperació amb l'Institut de Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE), van participar representants de França, Alemanya, Itàlia, Portugal, i la Comissió Europea per part de la Unió Europea; i Algèria, el Marroc i Tunísia com a representants del Magrib, a més de la Unió pel Mediterrani, el Banc Mundial, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD).

 

La Directiva 2009/28/CE, del Parlament Europeu i del Consell de 23 d'abril de 2009, relativa al foment de l'ús d'energia procedent de fonts renovables, estableix un marc comú per al foment de l'energia procedent de fonts renovables. Fixa objectius nacionals obligatoris en relació amb la quota d'energia procedent de fonts renovables en el consum final brut d'energia i amb la quota d'energia procedent de fonts renovables en el transport. Estableix normes relatives a les transferències estadístiques entre Estats membres, els projectes conjunts entre Estats membres i amb tercers països, les garanties d'origen, els procediments administratius, la informació i la formació, i l'accés a la xarxa elèctrica per a l'energia procedent de fonts renovables. I defineix criteris de sostenibilitat per als biocarburants i biolíquids.