Inici > Delegacions > Delegacions del Govern > Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears > Actualitat > Notes de premsa > Notas > 2024 > Marzo > La Delegació del Govern a les Illes Balears entrega el II Premi a Treballs de fi de Màster sobre igualtat i contra la violència sobre la dona
Delegacions
- Delegacions
- Què és l'Administració General de l'Estat al Territori?
- Normativa
- Delegacions del Govern
- Delegació del Govern a la Comunitat Autònoma d’Andalusia
- Delegat del Govern
- Actualitat
- Proyectos, Campañas e Información
- Servicios y Directorio
- Subdelegació del Govern a Sevilla
- Subdelegació del Govern a Almeria
- Subdelegació del Govern a Cadis
- Subdelegació del Govern a Còrdova
- Subdelegació del Govern a Huelva
- Subdelegació del Govern a Jaén
- Subdelegació del Govern a Màlaga
- Subdelegació del Govern a Granada
La Delegació del Govern a les Illes Balears entrega el II Premi a Treballs de fi de Màster sobre igualtat i contra la violència sobre la dona
25/03/2024
La Delegació del Govern a les Illes Balears entrega el II Premi a Treballs de fi de Màster sobre igualtat i contra la violència sobre la dona
El guardó ha estat pel TFM de Lucia del Carmen Álvarez Selva amb "Seminari de Formació sobre Prostitució al Grau d’Història de la UIB"
La Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern a les Illes Balears ha entregat aquest dilluns el II Premi a Treballs de fi de Màster (TFM) sobre la igualtat i contra la violència sobre la dona, amb el que es reconeix la feina investigadora en aquesta matèria que es duu a terme des de les universitats amb l’arxipèlag. Un jurat presidit pel secretari general de la Delegació del Govern, Ramon Morey, i integrat per representants de l’Administració General de l’Estat a les illes i persones expertes de la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i l’Institut Balear de la Dona (IBDona), han seleccionat l’obra guanyadora d’entre les vuit que s’havien presentat a aquesta segona convocatòria.
El guardó ha estat per al treball presentat per Lucia del Carmen Álvarez Selva, titulat "Seminari de Formació sobre Prostitució al Grau d'Història de la UIB", que va realitzar com a TFM del Màster Universitari en Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de gènere a la UIB, durant el curs 22-23.
La investigació d' Álvarez Selva conclou que fa falta un canvi de perspectiva al món acadèmic, que implica, entre d’altres aspectes, la incorporació de formació en matèria d'igualtat. L'autora sosté que “no és realista afrontar tot un recorregut universitari sense comptar amb la perspectiva de gènere” i defensa que incloure la història de les dones al relat és fonamental per comprendre el passat i el present de la humanitat.
En aquest sentit, el treball premiat revela que l'anàlisi de la prostitució i l'explotació sexual feta des de la perspectiva de les dones permet identificar patrons històrics i desenvolupar enfocaments més inclusius i efectius per abordar determinats desafiaments, entre d’ells el fet que aquestes pràctiques estan molt associades a la desigualtat de gènere, però també a la pobresa i la vulnerabilitat social.
El delegat del Govern a Illes Balears, Alfonso Rodríguez Badal, ha lliurat el premi, que consisteix en una serigrafia de la pintora mallorquina Carolina Adán Caro, en un acte que ha tingut lloc a la seu de la Delegació, i al qual han assistit el rector de la UIB, Jaume Carot, i directora de la UNED, Judit Vega, així com la consellera de Famílies i Afers Socials del Govern balear, Catalina Cirer, i la directora de l'IBDona, Catalina Salom. També hi han estat presents els membres del jurat i els responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears.
Rodríguez Badal ha remarcat que “la lluita contra la violència de gènere és responsabilitat de tots i totes i s'ha d'abordar des de la unitat i la tolerància zero a conductes que duen a aquesta violència contra les dones. La desigualtat és també una porta d'entrada al maltractament, l'abús i altres formes d'agressió per raó de gènere”.
Modalitats
Aquestes distincions estan adreçades a persones que han realitzat el seu Treball de fi de Màster (TFM) en algun d'aquests centres universitaris, de manera presencial o virtual, i que amb la tasca investigadora han contribuït a millorar el coneixement sobre el fenomen de la violència de gènere i a ampliar els mitjans per prevenir-la. Els premis també són un reconeixement als estudis acadèmics destinats a fer visibles situacions d’igualtat o desigualtat entre dones i homes en totes les seves dimensions, i a presentar propostes o vies d’intervenció per continuar avançant per aquest camí.