El Govern d’Espanya destina mes de 5 M€ a Balears per la millora de l’eficiència energètica dels edificis del jutjats de Palma i de Maó

15/02/2024

El Govern d’Espanya destina mes de 5 M€ a Balears per la millora de l’eficiència energètica dels edificis del jutjats de Palma i de Maó

En total, Justícia invertirà gairebé 60 milions d’euros en 34 seus judicials de cinc comunitats autònomes.


El Govern d’Espanya, a través del Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, destina 5.039.893,35 euros per la millora de l'eficiència energètica de dues seus judicials a Illes Balears.

EDIFICI

PRESUPUEST

LICITACIO OBRA

PRESUPUEST DIRECCIÓ FACULTATIVA

Juzgados de Maó

962.504,01

105.254,45

Palma de Mallorca

3.633.813,45

338.321,44

 

El Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts invertirà un total de 59.216.922 euros en obres de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica a diferents seus judicials, situades a CCAA on les competències de Justícia no estan transferides.

En conjunt, es tracta de 34 obres de rehabilitació energètica d'edificis judicials que es distribueixen entre Castella i Lleó (12 edificis), Castella - la Manxa (9), Regió de Múrcia (4), Extremadura (7) i Illes Balears (2). Tots ells van ser triats després d'una avaluació energètica entre tots els jutjats del territori Ministeri.

Dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El finançament d'aquestes actuacions d'eficiència energètica es basa en l'acord signat el març de 2022 amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i s'inscriu en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per ser finançades per aquest Pla, els projectes han d'aconseguir un estalvi d'energia primària superior al 30% a través de diferents línies d'actuació. Amb la finalitat d'aconseguir aquests objectius, les obres renovaran les superfícies dels edificis per aconseguir instal·lacions d'alta qualificació energètica. A més, es promourà la implantació de sistemes d'autoconsum d'energia solar fotovoltaica o d'altres energies renovables que resultin més viables en funció de la ubicació, i es fomentarà la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics amb l'objectiu de contribuir a la mobilitat sostenible.