Raquel Guasch Ferrer, nomenada directora insular de l’AGE a Eivissa i Formentera

Raquel Guasch Ferrer, nomenada  directora insular de l’AGE a Eivissa i Formentera

31/01/2024

Raquel Guasch Ferrer, nomenada directora insular de l’AGE a Eivissa i Formentera

Va ser consellera insular de Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Formentera durant la darrera legislatura


El delegat del Govern a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez Badal, ha nomenat Raquel Guasch Ferrer (Eivissa, 1975) nova directora insular de l’Administració General de l’Estat (AGE) a Eivissa i Formentera. Durant la legislatura passada, Guasch va ser consellera de Patrimoni i Política Lingüística del Consell Insular de Formentera.

El Reial Decret 617/1997, de 25 d’abril, de subdelegats del Govern i directors insulars de l’Administració General de l’Estat crea la figura dels directors insulars de l’AGE a les illes, el nomenament dels quals correspon al delegat del Govern en el territori, entre els funcionaris de carrera. Segons aquesta normativa, els correspon l’exercici de les competències atribuïdes per la Llei d’Organització i Funcionament de l’Administració General de l’Estat als subdelegats del Govern a les províncies, a més de totes les que els siguin delegades.

La nova directora insular d’Eivissa y Formentera és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i, com a tal, ha desenvolupat una tasca docent a diversos centres d’ensenyament, principalment a l’IES Marc Ferrer de Formentera, del qual ha estat directora durant onze anys. A més de la seva activitat política, Raquel Guasch és coneguda en el sector associatiu de l’illa per la seva participació a diferents col·lectius, entre d’ells l’Obra Cultural Balear. Com a filòloga, ha investigat la toponímia local i ha col·laborat en la redacció de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.