Transports impulsa l’augment de l’oferta en la OSP de la ruta aèria Menorca-Madrid

26/01/2024

Transports impulsa l’augment de l’oferta en la OSP de la ruta aèria Menorca-Madrid

Se sumen tres freqüències al març, que s'operaran els dies 5, 20 i 24, i a partir d'abril s'incrementaran les places ofertes en cada vol


El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha impulsat un augment de la capacitat en la ruta aèria Menorca-Madrid, que va ser declarada obligació de servei públic (OSP) el juliol de 2018, per al període de l'1 de novembre al 30 d'abril.

Així, després de detectar un augment notable de la demanda que dificulta la disponibilitat de places alguns dies a la setmana, la Direcció General d'Aviació Civil ha promogut, junt amb l’UTE concessionària de la ruta, formada per Iberia, Iberia Express i Air Nostrum, un increment de freqüències per març i de les places a partir d'abril, en passar a operar la ruta amb un avió més gran.

La venda dels bitllets de les places i els vols addicionals s'iniciarà dilluns que ve, 29 de gener, segons la informació proporcionada per l’UTE.

En concret, s’inclouran tres freqüències noves a la ruta Maó-Madrid per març, que s'operaran els dies 5, 20 i 24, la qual cosa implica sumar una freqüència més cada dia, passant de dos a tres els dies 5 i 20 i de tres a quatre el dia 24 de març, que coincideix amb el Diumenge de Rams de Setmana Santa, quan s’espera una de les majors demandes del mes.

En aquesta línia, el canvi d'aeronau amb la qual es presta el servei a partir de l'1 d'abril, passant de l'avió regional CRJ 1000 a l'Airbus 320, incrementarà notablement la capacitat de la ruta, en oferir-se un major nombre de seients en cada vol.

Aquesta millora de la capacitat ha estat fruit de la col·laboració entre la DGAC i l'UTE i gràcies a l'esforç realitzat per aquesta per adaptar la seva operativa en plena temporada.

El Govern d’Espanya reafirma d'aquesta manera el seu compromís amb la mobilitat dels ciutadans i ciutadanes de Balears i continuarà treballant per millorar, dia a dia, la mobilitat i els serveis de transport que es presten a les illes.

La OSP


La ruta Menorca-Madrid està declarada OSP, durant el període de l'1 de novembre a 30 d'abril, per Acord del Consell de Ministres de 27 de juliol de 2018. El passat estiu es va licitar el contracte per a la prestació dels serveis durant els períodes 1 de novembre de 2023 - 30 d'abril de 2024 i 1 de novembre 2024 - 30 d'abril de 2025, que es van adjudicar a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) constituïda per Iberia, Air Nostrum i Iberia Express.
Ja a l'actual contracte, responent a l'evolució creixent de la demanda a la ruta en determinades dates, i amb l'objectiu de continuar garantint les condicions adequades de mobilitat per als ciutadans, es va reforçar el nivell de servei requerit amb una freqüència addicional en els trams corresponents a les festivitats de la Constitució, el període nadalenc i la Diada de Sant Antoni a Menorca. Anteriorment ja s'havia reforçat el tram corresponent a la Setmana Santa.

El Ministeri, a través de la Direcció General d'Aviació Civil, fa una tasca contínua de seguiment i anàlisi de les dades referents a les operacions en aquelles rutes a les quals s'han declarat operacions de servei públic (OSP). Quan es detecta que pot haver-hi una incidència en la connectivitat, com ha estat el cas de la ruta Maó-Madrid per l'alta ocupació dels seus vols, s'actua en coordinació amb l'empresa operadora per cercar la millor solució per als ciutadans.