MIVAU signa un acord amb el Govern Balear per finançar parcialment actuacions de rehabilitació a nivell de barri que inclouen 113 habitatges a Eivissa

26/12/2023

MIVAU signa un acord amb el Govern Balear per finançar parcialment actuacions de rehabilitació a nivell de barri que inclouen 113 habitatges a Eivissa

Aquests acords s'emmarquen al Programa d'ajuda per a la rehabilitació d'entorns residencials a nivell barri finançat amb fons NextGenerationEU.


El director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri de Vivenda i Agenda Urbana (MIVAU), Francisco Javier Martín Ramiro, ha signat aquest dimarts amb la comunitat autònoma i el municipi d'Eivissa un acord que permetrà la rehabilitació de l'entorn residencial de rehabilitació programada “Can Partit-Sa Capelleta, Ses Canyes, Ses Figueretes, Es Pratet/Es Prat de Vila. Fase I”. Aquesta iniciativa afectarà uns 113 habitatges de titularitat privada situats al municipi dEivissa, per un total de 3.355.000,00 euros, amb una aportació per part del MIVAU de 1.985.000,00 euros. L'acord ha estat subscrit amb la Direcció d'Habitatge i Arquitectura del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament dEivissa. Per a aquestes actuacions, la comunitat autònoma concedirà directament els ajuts de rehabilitació al municipi, en concórrer raons d'interès social i econòmic que en dificulten la convocatòria pública. Alhora, l'Ajuntament d'Eivissa publicarà una convocatòria per a la concessió de les subvencions als propietaris dels habitatges de l'entorn, d'acord amb els criteris que s'estableixin a aquesta convocatòria.

L'Ajuntament assumirà la prestació dels serveis d'oficina de rehabilitació i licitarà les obres de regeneració urbana (lligades als immobles rehabilitats), mitjançant el procediment corresponent de la Llei de contractes.

Aquest acord s'emmarca en el Programa d‟ajuda per a la rehabilitació d‟entorns residencials a nivell barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contempla la transferència de fins a 2.970 milions d'euros a les comunitats i ciutats autònomes en tres anualitats, per finançar aquest tipus d'intervencions a habitatges, edificis residencials i barris.