Mitma firma un acord amb Balears per a la rehabilitació de 158 habitatges amb 2,2 milions d’euros dels fons europeus

13/11/2023

Mitma firma un acord amb Balears per a la rehabilitació de 158 habitatges amb 2,2 milions d’euros dels fons europeus

Les actuacions, que impliquen una inversió total de 3,6 milions d’euros, es duran a terme en el municipi de Manacor, que també subscriu el document


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha subscrit un acord amb el Govern de les Illes Balears i amb l’ Ajuntament de Manacor per la rehabilitació de 158 habitatges i el seu entorn residencial, en el marc del Pla de Recuperació. El documento ha estat firmat telemàticament per el director general de Habitatge i Sòl de Mitma, Javier Martín, el director general d’Habitatge i Arquitectura balear, José Francisco Reynés, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Aquest acord, que inclou la rehabilitació de 31 immobles de titularitat pública dels 158 previstos, preveu una inversió de 3,6 milions d’euros, dels quals Mitma aporta 2,2 milions d’euros dels fons europeus NextGenerationEU per finançar una primera fase. El Govern concedirà directament les ajudes al consistori de Manacor, en concórrer raons d'interès social i econòmic que en dificulten la convocatòria pública. Alhora, la corporació publicarà una convocatòria per a la concessió d'aquests ajuts de rehabilitació als propietaris dels habitatges dels entorns, d'acord amb els criteris que s'hi estableixin. Finalment, els serveis d'oficina de rehabilitació seran assumits per l'entitat local esmentada.

Aquest acord s’emmarca en el Programa d’ajuda per a la rehabilitació d’entorns residencials en quant a barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contempla la transferència de fins a 2.970 milions d’euros a les comunitats i ciutats autònomes en tres anualitats, per finançar aquest tipus d'intervencions a habitatges, edificis residencials i barris.