El Govern ja ha distribuït a Balears més de 32M€ dels fons europeus a través del Kit Digital

22/09/2023

El Govern ja ha distribuït a Balears més de 32M€ dels fons europeus a través del Kit Digital

El Govern ja ha distribuït a Balears més de 32M€ dels fons europeus a través del Kit Digital


Més de 32 milions d’euros dels fons europeus NextGenerationEU han estat distribuïts fins ara entre les petites empreses i autònoms de les Illes Balears per mitjà del Kit Digital, el programa d’ajudes del Govern d’Espanya gestionat per Red.es que, en el cas de les illes, ha atorgat ja més de 6.500 bons digitals. Ara s’ha obert una nova convocatòria, que s’adreça a comunitats de béns, explotacions agràries de titularitat compartida i societats civils professionals i amb activitat mercantil. Des del passat 12 de setembre, les entitats d’aquest tipus amb una plantilla de menys de 50 persones ja poden sol·licitar l’ajuda.

Igual que a les convocatòries anteriors, el bo digital es diferenciarà en un primer segment, destinat a les entitats d’entre 10 i menys de 50 treballadors; un segon, per a entitats de entre 3 i menys de 10 treballadors, i un tercer, per a entitats d’entre 0 i menys de 3 treballadors. El termini per sol·licitar l’ajuda estarà obert fins el 31 de desembre de 2024.

Per a accedir al bo digital, les entitats sol·licitants han d’estar inscrites en el Cens d’empresaris, professionals i retenidors de l’Agencia Estatal de l’Administració Tributària, i tenir una antiguitat mínima de 6 mesos. Red.es ha dissenyat un sistema de tramitació molt innovador, que utilitza eines de robotització i intel·ligència artificial i redueix, així, la càrrega burocràtica. No és necessari aportar cap documentació, sinó que basta que les persones empresàries autoritzin a Red.es a consultar d’ofici els requisits i obligacions exigits per obtenir la condició de beneficiari. D’aquesta manera es garanteixen la transparència i la seguretat jurídica.

Com a novetat en aquesta convocatòria, les entitats a les quals va dirigida hauran d’omplir un formulari únic, amb independència del segment( I,II o III) al que pertanyin, i Red.es, desprès de rebre-ho, realitzarà les verificacions necessàries per comprovar a quin segment pertany cada entitat. A més els sol·licitants que no tinguin constituïda escriptura pública, a excepció de les societats civils professionals, hauran de nomenar un representant legal dels seus integrants. El model de sol·licitud és accessible a la convocatòria, que es pot consultar a  www.acelerapyme.es. Les ajudes s’atorgaran de forma directa i per ordre d’arribada.

El bo digital podrà ser de 12.000€, 6.000€ o 2.000€, en funció de la dimensió de l’entitat sol·licitant, que també haurà de seleccionar un o més agents digitalitzadors amb què desenvolupar les solucions que millor s’adaptin a les seves necessitats, d’entre les que s’ofereixen. Actualment el catàleg està integrat per prop de 10.900 agents.

El Kit Digital s’ha convertit en el programa d’ajudes de digitalització de pimes més demandat de la història d’Espanya. Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Dotat amb un pressupost total de 3.067 milions d’euros, esta finançat amb fons NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació, i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2026 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025.