El Centre Penitenciari de Mallorca entrega les seves condecoracions amb motiu de la festa de la Mercè

Tres dones, una treballadora social, una jurista i una comare, han rebut la Medalla al Mèrit Penitenciari en un acte en el qual també s'han concedit sis mencions honorífiques, a més dels reconeixements al personal funcionari que ha complert 25 anys en la institució

19/09/2023

El Centre Penitenciari de Mallorca entrega les seves condecoracions amb motiu de la festa de la Mercè

Per primer any després de la Covid 19, la celebració s'ha desenvolupat sense restriccions


El Centre Penitenciari de Mallorca ha entregat les seves condecoracions amb motiu de la commemoració de la festa de la Mercè, en un acte que s’ha celebrat aquest dimarts a la Sala d'actes de la institució. Aquestes distincions tenen com a objectiu reconèixer i destacar les activitats rellevants realitzades pel personal al servei de l'administració penitenciària. Per primer any després de la Covid 19, la celebració s'ha desenvolupat sense restriccions.

Així, s'ha fet lliurament de la Medalla al Mèrit Penitenciari de plata a Maria Auxiliadora Domenge Blanco, treballadora social del centre des de fa 34 anys i a la qual, amb aquest guardó, es reconeix la seva intervenció en una feina tan important com les relacions entre les persones internes i els seus familiars i afins. A més, s'han concedit dues Medalles al Mèrit Penitenciari de bronze a Raquel Jiménez Cortés, Subdirectora de Tractament durant 12 anys, i a Aurora García Vera, comare jubilada amb més de 40 anys de dedicació a l'atenció a internes embarassades en el Centre Penitenciari i en el Centre d'Inserció Social (CIS) de Palma.

A més, a l'acte s'han lliurat mencions honorífiques a tres caps de Servei i a tres coordinadors de servei interior, així com al personal funcionari que ha complert 25 anys en la institució penitenciària.

La commemoració de la festivitat de la Mercè ha comptat amb les intervencions del director del Centre Penitenciari de Mallorca, Francisco José Baldonedo, de la directora del CIS-Unitat de Mares de Mallorca, Inmaculada Torres, i de la delegada del Govern, Aina Calvo, qui ha destacat “la important labor social que es duu a terme en aquest centre i que contribueix a garantir la convivència entre persones en unes circumstàncies complexes, com és la privació de llibertat, i facilita la seva reinserció, que és un dels objectius de la institució penitenciària”.

Per part seva, Francisco José Baldonedo, ha subratllat la “tasca extraordinàriament important per a la seguretat de tots” que exerceix la institució penitenciària, no només com a responsable de la custòdia de les persones que han de complir una privació de llibertat per mandat judicial, sinó també per la seva implicació en el seu procés de reinserció. Baldonedo ha recalcat que es tracta de “ciutadans que continuen formant part de la societat a la qual tornaran, després de pagar els seus deutes amb la justícia”.

A l'acte, en el qual ha intervingut també la directora del Centre d'Inserció Social – Unitat de Mares de Mallorca, Inmaculada Torres, han assistit representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, de l'Exèrcit i de la judicatura i autoritats locals.