El Govern d’Espanya convoca ajudes per valor de més d'1 milió d'euros per a Balears pel temporal Juliette

14/09/2023

El Govern d’Espanya convoca ajudes per valor de més d'1 milió d'euros per a Balears pel temporal Juliette

Entre les entitats beneficiàries de les subvencions, concedides pel Ministeri de Política Territorial, figuren el Consell Insular de Mallorca, i els municipis d'Artà i Escorca, entre d'altres.


El Ministeri de Política Territorial ha convocat subvencions per valor de més d'1 milió d'euros per a la reparació de danys provocats a les Illes Balears pel temporal Juliette del mes de febrer passat. El BOE publica aquest dimecres la convocatòria de les ajudes econòmiques per desperfectes a les infraestructures municipals i a la xarxa viària provincial i insular, que estaven previstes a l'acord del Consell de Ministres de 20 de juny de 2023 per a zones afectades greument per una emergència de protecció civil, com a conseqüència dels diferents successos (incendis forestals, tempestes, nevades i pluges torrencials) que es van produir en el conjunt del país entre el 20 d'agost del 2022 i el 8 de juny passat.

En el cas de Balears, les obres de recuperació tenen un cost estimat de 2.392.629,97 euros, dels quals 1.593.865,38 euros corresponen al Consell Insular de Mallorca i la resta, a municipis com Artà i Escorca, entre d'altres. El Govern espanyol subvencionarà fins al 50% d'aquests projectes. Les entitats tenen de termini fins al pròxim 5 d’octubre per presentar les sol·licituds.

El conjunt de la convocatòria destina un import total màxim de 11.822.417,17 euros, que s’han de repartir entre les comunitats d'Andalusia, Aragó, Principat d’Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Illes Balears, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra, País Basc i la ciutat de Ceuta.

En el cas d’aquelles localitats afectades que no hagin declarat danys, poden presentar les seves sol·licituds coincidint amb aquesta convocatòria i rebran finançament si compleixen els requisits d’elegibilitat.