El Ministeri de Cultura i Esport premia la tasca de 2 biblioteques municipals de les Illes Balears en la XXIII Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner

11/08/2023

El Ministeri de Cultura i Esport premia la tasca de 2 biblioteques municipals de les Illes Balears en la XXIII Campanya d'Animació a la Lectura María Moliner

La Biblioteca de Sineu i la de Binissalem han estat guardonades pels seus projectes d'animació a la lectura amb 2.772,22 euros cadascuna


Un total de 2 projectes d'animació a la lectura presentats per biblioteques municipals d'Illes Balears han resultat guardonats pel Ministeri de Cultura i Esport, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en la XXIII edició dels Premis María Moliner.

En concreto, se han reconocido 2 propuestas, a las que se les concede un premio de 2.772,22 euros. El importe total con el que han sido galardonadas las 2 bibliotecas de Illes Balears asciende a 5.544,44 euros.

L'objectiu és premiar els millors projectes d'animació a la lectura dirigits a tots els veïns, especialment a col·lectius amb dificultats per a l'accés a aquesta, en qualsevol de les llengües oficials de la comunitat autònoma respectiva i amb especial atenció als municipis de menys de 5.000 habitants.

Dels 562 municipis de tota Espanya que han participat en l'edició d'enguany, 370 biblioteques han estat premiades amb 2.772,22 euros i, entre elles, els deu millors projectes veuran incrementat l'import fins als 10.000 euros. El premi serà destinat principalment a la compra de llibres i/o publicacions periòdiques per part de les biblioteques públiques.

El programa, finançat pel Ministeri de Cultura i Esport a través de la Direcció General del Llibre, del Còmic i de la Lectura, compta amb una inversió total de 1,1 milions euros.

Aquesta iniciativa presenta una gran importància estratègica en l'accés al llibre i la lectura, ja que aproximadament la meitat de la població espanyola resideix en municipis de menys de 50.000 habitants. L'objectiu de la campanya és, seguint l'ideal de la mateixa María Moliner, que qualsevol lector en qualsevol lloc pugui aconseguir el llibre que li interessi.

Deu millors projectes

Els premis María Moliner als deu millors projectes d’animació a la lectura són els següents:

·559/2023 Abarán (Murcia) pel projecte ‘Ventanas abiertas a la Cultura. Nuestra Biblioteca II’.

· 354/2023 Agullent (Valencia) pel projecte ‘Los caminos de la lectura. Las sendas de la escritura’.

· 27/2023 Potries (Valencia) pel projecte ‘Una biblioteca creativa’.

· 267/2023 Segurilla (Toledo) pel projecte ‘Tú eres el eslabón de la gran cadena que forma la biblioteca’.

· 412/2023 Yunquera de Henares (Guadalajara) pel projecte ‘En la Biblioteca de Yunquera… Tenemos mucho cuento’.

· 295/2023 Valdelacalzada (Badajoz) pel projecte ‘Biblioteca sostenible- Lecturas que sanan el alma’.

· 264/2023 Frómista (Palencia) pel projecte ‘Bibliotecas rurales, bibliotecas de futuro’.

· 433/2023 Juzbado (Salamanca) pel projecte ‘Juzbado libro abierto: 15 años’.

· 314/2023 Cenicero (La Rioja) pel projecte ‘Soñar con leer: biblioTEcuidan’.

· 41/2023 Zizurkil (Guipúzcoa) pel projecte ‘Plazida: La biblioteca de la inclusión’.

El llistat complet de municipis premiats es pot consultar en la web del Ministeri de Cultura i Deport