Mitma atorga més de 7 M€ dels fons europeus a quatre entitats locals de les illes per rehabilitar edificis públics

28/06/2023

Mitma atorga més de 7 M€ dels fons europeus a quatre entitats locals de les illes per rehabilitar edificis públics

Els beneficiaris són el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de Lloseta, Inca i Calvià


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat més de 7 milions d'euros en ajudes dels fons europeus NextGenerationEU a quatre entitats locals de les Illes Balears per al desenvolupament de projectes de rehabilitació d'edificis públics. En concret, les ajudes han estat concedides al Consell Insular de Menorca i als ajuntaments de Lloseta, Inca i Calvià i formen part del paquet de gairebé 294 milions d'euros distribuït pel Mitma en tot el territori espanyol, dins de la Línia 2 del programa de rehabilitació integral d'edificis públics de titularitat local (Pirep local).

En concret, el Consell de Menorca percep 3 M€ per al projecte Sa Granja Rural Lab. Altres 3 M€ van destinats a la rehabilitació del Centre d'Innovació Ambiental i Transició Ecològica de la Finca Pública situat en la finca pública de Galatzó (Calvià), mentre que la restauració de l'edifici principal de la Caserna General Luque d'Inca rep una ajuda d'1 M€. Finalment, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat una mica més de 236.000 euros a la reforma de l'antic Ajuntament de Lloseta.

Els projectes que han estat acceptats dins de la Línia 2 havien de complir, almenys, dos dels tres requisits d'escala que es recullen a l'Ordre Ministerial de Bases: tenir un pressupost d'obra igual o superior als 500.000 euros, recollir una intervenció en una superfície d’almanco 1.000 metres quadrats i, finalment, que el grau d'intervenció de l'actuació sigui igual o superior a 500 euros/m².