Mitma signa dos acords per a rehabilitar 53 habitatges en els municipis d'Inca i Sóller, a Illes Balears

05/04/2023

Mitma signa dos acords per a rehabilitar 53 habitatges en els municipis d'Inca i Sóller, a Illes Balears

El Ministeri aportarà 666.433 euros amb càrrec als fons NextGenerationEU per a cofinançar les actuacions.


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de la Direcció General d'Habitatge i Sòl, ha signat dos acords amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Sóller i Inca per a la rehabilitació de 53 habitatges, totes de titularitat privada, en dos entorns residencials situats en tots dos municipis. Dels 1,1 milions d'euros pressupostats per a dur a terme aquestes actuacions, Mitma aportarà 666.433 euros amb càrrec als fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència (PRTR).

L'acord amb l'Ajuntament de Sóller recull les actuacions reflectides en l'entorn residencial de rehabilitació programada "Sóller eficient", que preveu reformes en 24 habitatges. L'aportació de Mitma en aquest cas és de 365.021 euros.

Per part seva, l'acord amb l'Ajuntament d'Inca inclou actuacions en l'entorn residencial de rehabilitació programa “Centre Històric d'Inca”, on estan previstes obres en 29 habitatges. El Ministeri contribueix amb 301.412 euros a aquest projecte.

El Govern balear atorgarà de manera directa les subvencions a tots dos ajuntaments, a causa de la singularitat de l'activitat finançada i la confluència de raons d'interès social, econòmic i mediambiental.

Una vegada rebudes les ajudes, els ajuntaments publicaran convocatòries per a la seva concessió als propietaris dels habitatges en concurrència competitiva, en el cas de Sóller, i per concurrència simple en el d'Inca. Les actuacions de regeneració urbana (Sóller) i d'oficina de rehabilitació (Inca) seran executades per les respectives entitats locals.

Aquests acords s'emmarquen en el Programa d'ajuda per a la rehabilitació d'entorns residencials a nivell barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contempla la transferència de fins a 2.970 milions d'euros a les comunitats i ciutats autònomes en tres anualitats per a finançar aquest tipus d'intervencions en habitatges, edificis residencials i barris.