Aina Calvo lliura la Medalla de Protecció Civil a quatre membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears

Aina Calvo lliura la Medalla de Protecció Civil a quatre membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears

28/03/2023

Aina Calvo lliura la Medalla de Protecció Civil a quatre membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears

Un tinent de la Guàrdia Civil i tres agents de la Policia Nacional han rebut la condecoració, que reconeix accions que han tingut lloc en el transcurs de situacions d'emergència


La delegada del Govern a Illes Balears, Aina Calvo, ha lliurat aquest dimarts la Medalla al Mèrit de Protecció Civil a quatre membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears. El Ministeri de l'Interior concedeix aquest distintiu a persones o col·lectius que hagin protagonitzat accions extraordinàries per a protegir vides humanes o béns en el transcurs de situacions d'emergència.

Així, s'ha atorgat la Medalla de bronze amb distintiu blanc, que reconeix accions que revesteixen un marcat caràcter solidari, al tinent de la Guàrdia Civil José María Gil García i als agents de la Policia Nacional Pablo González González, Bartolomé Barceló Barranco i Tomás Carracedo López.

Com a responsable del 062, José María Gil participa en l'elaboració i el desplegament d'operatius en coordinació amb altres organismes, com el Servei d'Emergències 112, Salvament Marítim, Creu Roja, Autoritat Portuària, Sanitat Exterior i Policia Nacional, entre altres, que col·laboren en intervencions rellevants en matèria de Protecció Civil. També és significativa la seva implicació en operacions de cerca i rescat de persones, com a reforç de les tasques de rastreig per part dels bombers.

Els policies nacionals Pablo González, Bartolomé Barceló i Tomás Carracedo van salvar la vida a tres persones en un incendi declarat de matinada en un habitatge de Palma l'any passat. L'actuació, no exempta de risc per als agents, va aconseguir culminar amb èxit el rescat i va evitar la mort dels inquilins del pis sinistrat.

La delegada del Govern ha destacat que les medalles concedides reconeixen “la solidaritat excepcional mostrada pels homenatjats en l'exercici de les seves funcions”, i reflecteixen, una vegada més, “l'enorme importància de la col·laboració entre institucions per a garantir la seguretat de les persones”. Aina Calvo ha subratllat l'heroïcitat dels policies nacionals que van rescatar a les víctimes de l'incendi d'una mort probable, així com la professionalitat i dedicació del guàrdia civil que s'enfronta, diàriament, “a situacions d'emergència en les quals la coordinació és vital per a protegir vides”.

A l'acte han estat presents el cap superior del CNP a Illes Balears, José Luis Santafé, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les illes, Alejandro Hernández Mosquera, així com el director general d'Emergències del Govern dels Illes Balears, Jaume Barceló, i familiars i companys dels condecorats.