SEPES formalitza la cessió gratuïta i anticipada dels terrenys per a la construcció d'equipaments educatius i esportius en Ca n’Escandell

24/03/2023

SEPES formalitza la cessió gratuïta i anticipada dels terrenys per a la construcció d'equipaments educatius i esportius en Ca n’Escandell

El director general de SEPES, Fidel Vázquez, ha formalitzat l'escriptura de segregació per a la cessió gratuïta i anticipada dels terrenys a favor de l'Ajuntament d'Eivissa.


El director general de SEPES, entitat pública empresarial de sòl dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Fidel Vázquez, ha acudit a Eivissa per a formalitzar al costat de l'alcalde de la ciutat, Rafael Ruiz, l'escriptura de segregació per a la cessió gratuïta i anticipada dels terrenys d'equipaments públics a favor de l'Ajuntament d'Eivissa.

La cessió anticipada de les parcel·les es realitza a petició de l'Ajuntament d'Eivissa i permetrà donar cabuda a una escola, l'ampliació d'un centre educatiu i instal·lacions esportives. Les tres parcel·les objecte de la cessió són els futurs terrenys  E-DO 6, amb una superfície de 1.320 m²; la parcel·la E-DO 7, amb 11.205 m²; i l’altra E-ÉS 5, de 15.759 m².

Posteriorment, el director general de SEPES al costat del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, han visitat els terrenys de Ca n’Escandell, una de les deu actuacions que SEPES desenvolupa dins del Pla d'Habitatges de Lloguer Assequible de Mitma.

En aquest sentit, aquesta setmana s'ha formalitzat l'addenda per a la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i el SEPES fins a l'any 2027, la qual cosa permetrà mantenir el marc jurídic necessari per a la col·laboració interadministrativa que permet dur a terme l'actuació.

Ca n’Escandell

L'actuació Ca n’Escandell és una intervenció pública liderada per SEPES, el principal objectiu de la qual és millorar l'accés a l'habitatge, en una zona declarada tensa pels preus dels seus lloguers. Per això, l'actuació està inclosa en el Pla d'Habitatges per a Lloguer Assequible que impulsa el Govern d'Espanya, a través de Mitma, i compta amb un sòlid consens i acreditada col·laboració interadministrativa.

El projecte es duu a terme sobre una superfície de 17,3 hectàrees, que permetrà la promoció de 532 habitatges assequibles. El disseny de l'àmbit inclou un 90% de la superfície del mateix dedicada a dotacions i espais públics. Així, s'incorporen equipaments socials, educatius i esportius, responent a la necessitat de dotacions públiques de tota la ciutat.

Es contempla un gran parc urbà de gairebé nou hectàrees i per al seu disseny es va convocar un concurs públic d'idees, en coherència amb la importància de la participació ciutadana que porta aparellat el projecte.

Els aspectes ambientals en Ca n’Escandell han estat degudament cuidats, tant en el que concerneix l'eficiència energètica, mobilitat saludable, tractament de zones verdes i, amb particular detall, la gestió dels recursos hídrics. D'igual manera, el projecte posa en valor els elements patrimonials i etnogràfics del context.

Es tracta d'una intervenció de consolidació urbana que integra espais avui residuals en el teixit urbà de la ciutat, beneficiant la cohesió social i elevant notablement la qualitat urbana de l'àmbit.

Compromís amb Balears

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana té actuacions en marxa a Balears que permetran l'edificació de més de 1.370 habitatges protegits.

SEPES és present a les illes de Mallorca, Eivissa i Menorca, amb diferents projectes residencials. En concret, l'entitat pública empresarial de sòl compta amb Son Busquets, a Mallorca, amb capacitat per a més de 800 habitatges; a Eivissa, amb l'actuació Ca n’Escandell, s'edificaran 532 allotjaments, dels quals 367 seran destinats al lloguer assequible; mentre que a Menorca s'edificaran uns 50 habitatges en els terrenys d'un solar del carrer Vasallo, a Maó.

SEPES

SEPES és un organisme públic adscrit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Com a instrument públic, treballa en el desenvolupament d'actuacions urbanístiques, tant en la promoció, adquisició i preparació del sòl, per a projectes industrials, residencials, terciaris i de serveis.

SEPES té actualment un total de deu actuacions residencials adscrites al Pla d'Habitatges per al Lloguer Assequible (PVAA), que permetran el desenvolupament de més de 15.300 habitatges públics assequibles i, paral·lelament, treballa en l'anàlisi de noves localitzacions per a augmentar aquest nombre d'habitatges fins a superar les 23.000. Entre aquestes actuacions, a més de Son Busquets a Palma, figuren operacions de regeneració urbana tan importants com Campament, a Madrid o la caserna d'Enginyers, a València.