La Delegación del Gobierno ha tramitado ya más de 200 certificados digitales en los pueblos pequeños de la Part Forana de Mallorca

La Delegació del Govern ha tramitat ja més de 200 certificats digitals als pobles petits de la Part Forana de Mallorca

08/03/2023

La Delegació del Govern ha tramitat ja més de 200 certificats digitals als pobles petits de la Part Forana de Mallorca

Aina Calvo i la batlessa de Porreres, Francisca Mora, han participat en la sessió informativa celebrada aquest dimecres al municipi, que ha comptat amb l’assistència de la secretaria general de Coordinació Territorial del Ministeri de Política Territorial, Miryam Álvarez, i del director general de l’AGE en Territori, Agustín Torres.


La Delegació del Govern a les Illes Balears ha tramitat ja més de 200 certificats digitals a residents de localitats de més de 500 i menys de 8.000 habitants de la Part Forana de Mallorca, dins de la primera fase del pla “La Administración cerca de ti” que té per objectiu acostar els habitants de pobles petits a aquells tràmits amb l’Administració General de l’Estat (AGE) que habitualment requereixen desplaçar-se fins a Palma. La campanya, que va arrancar a novembre, també s’estén, a partir d’aquest mes de març a Menorca, Eivissa i Formentera, i compta amb la col·laboració dels ajuntaments.

La delegada del Govern, Aina Calvo, i l'alcaldessa de Porreres, Francisa Mora, han participat aquest dimecres en la sessió informativa celebrada en aquest municipi de Mallorca, que ha comptat amb l'assistència de la secretària general de Coordinació Territorial del Ministeri de Política Territorial, Miryam Álvarez, i del director general de la AGE en el Territori, Agustín Torres. Després de la presentació realitzada a la Biblioteca Municipal a càrrec de funcionaris de la Delegació del Govern a Illes Balears, les persones residents a Porreres han pogut obtenir els seus certificats digitals sense necessitat de desplaçar-se fins a Palma, com era habitual per a efectuar determinats tràmits administratius.


Unes 400 persones han assistit a alguna de les 25 cites de ‘La Administración cerca de ti’ que han tingut lloc fins avui a Mallorca. Fins a finals de març es recorreran altres 7 municipis d'aquesta illa; 5 de Menorca, 1 d'Eivissa, i també es visitarà Formentera. Segons han recalcat Miryam Álvarez i Agustín Torres, la intenció del Govern és enfortir la cohesió social i territorial, combatre la bretxa digital i reforçar la igualtat d'oportunitats. Per part seva, Aina Calvo ha destacat el bon acolliment de la iniciativa en la major part dels pobles que ja ha recorregut, així com la col·laboració dels consistoris, essencial per a garantir la viabilitat i l'èxit del pla.

Incorporació del SEPE a la iniciativa

El certificat digital permet accedir a una àmplia carta de serveis de l’AGE, tals com les prestacions per atur, el pagament d’impostos, els permisos de conduir, les sol·licituds d’ajuda a l’estudi o la petició de subvencions, que en molts de casos ja sols es poden gestionar telemàticament. A més, permet donar d’alta a una persona a la Seguretat Social o consultar la data personal de la Carpeta Ciutadana, com la vigència del DNI, o els terminis per a la ITV o l’estat dels tràmits iniciats davant l’administració.

El pla “La Administración cerca de ti” ha incorporat a Mallorca a personal del Servei Estatal Públic de Feina (SEPE) segons ha explicat la seva directora provincial, Sonia Barranco. D’aquesta manera, els residents a les localitats més petites de les illes poden rebre assessorament sobre com gestionar digitalment des del seu ordinador o altre dispositiu electrònic els seus tràmits amb aquest departament.

Per a l’obtenció del certificat digital, és precís realitzar una sol·licitud prèvia a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre, a aquest enllaç.